O kişiler için duyuruldu! O illerdeki yetiştiriciler için yardım yapılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkım yaşanan 11 ilde yardımlar sürüyor. Deprem bölgelerinde bulunan yetiştiriciler için de destekler açıklanırken yeni bir yardım duyurusu daha geldi.
O kişiler için duyuruldu! O illerdeki yetiştiriciler için yardım yapılacak

O kişiler için duyuruldu! O illerdeki yetiştiriciler için şeker ve hayvan yardımı yapılacak - 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkisi altına aldı. Yaşanan yıkımda binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve binlercesi de yaralandı. Depremzedelerin tedavileri sürerken tüm mal varlığını kaybedenler için bakanlıklar tarafından çeşitli yardım ödemeleri yapıldı. Bakanlıklar tarafından yapılan yardımların ardından yetiştiriciler için yeni bir yardım duyurusu geldi. 

OHAL BÖLGELERİNDEKİ YETİŞTİRİCİLERE DESTEK

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 11 ilde Olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. OHAL ilan edilen yerlerde büyükbaş, küçükbaş, arı ve kanatlı hayvan yetiştiricilerine bir defaya mahsus olmak üzere canlı hayvan ve besleme amaçlı şeker yardımı yapılacağı açıklandı. Resmi Gazete'nin 12 Mart tarihli sayısında yayımlanan şeker yardımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı OHAL kararnamesine göre, deprem nedeniyle telef olan hayvanların tespiti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından il ve ilçe hasar tespit komisyonlarına yaptırılacak. Yetiştiricilere telef olduğu tespit edilen arılı kovan, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan sayısı kadar canlı hayvan desteği sağlanacak. Arıcılar için bir defaya mahsus olmak üzere kovan başına 4 kilograma kadar besleme amaçlı şeker desteği verilecek. 

RESMİ GAZETE KARARI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖDEME MİKTARLARI BELLİ OLDU

Depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde arılı kovan, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiricilerine, canlı hayvan ve besleme amaçlı şeker yardımı yapılacak. Bu kapsamda depremde hayvanları telef olan yetiştiricilerin hasar tespiti Tarım ve Orman Bakanlığınca ilgili il/ilçe hasar tespit komisyonlarınca gerçekleştirilecek. Tespiti yapılan hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Bilgi Sistemi'nde kayıtlı olması şartı aranacak. Yetiştiricilere telef olan hayvanlarının adedi kadar büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve arılı kovan bedelsiz olarak Tarım ve Orman Bakanlığınca temin edilecek. Depremden etkilenen illerdeki 12 bin arıcıya, 1 milyon 483 bin kovanı için, kovan başına 4 kilograma kadar besleme amaçlı şeker dağıtımı yapılacak. 

İlgili Haberler