Mart ayında hesabınıza 4 bin 337 lira ödenecek! Banka hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli ödemeler yapılıyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere ödenen aylıklar mart ayı ile birlikte merak konusu olurken araştırmalar da başladı.
Mart ayında hesabınıza 4 bin 337 lira ödenecek! Banka hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Mart ayında hesabınıza 4 bin 337 lira ödenecek! Banka hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın - Hükümetin başlattığı destek ödemeleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen programlar bulunuyor. Öğrenci, yaşlı, engelli, gazi, yetim, dar gelirlilere yönelik ödemeler gerçekleştiren bakanlık, her ay düzenli olarak ödemelere devam ediyor. Bu kapsamda mart ayında yapılacak olan evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulamaları da başladı.

MART AYI EVDE BAKIM MAAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Mart ayının ikinci haftasında ödemelerin yapılacağı tarihi merak eden hak sahipleri bakanlık tarafından bir açıklama yapılıp yapılmadığaını merak ediyor. Bakıma muhtaç, engelli ya da yaşlılara bakmakla yükümlü olan bireylere her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşları her ayın 15'i itibarıyla hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı ödemeleri illere göre de farklılık gösteriyor. 2023 yılında 4 bin 337 TL'ye yükselen evde bakım aylığı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere ödenen evde bakım maaşı sorgulaması yapılırken ödemelerin henüz hesaplara geçmediği biliniyor. 

4337 TL ÖDENECEK

2022 yılının temmuz ayında yapılan zammın ardından evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 liraya çıkmıştı. 2023 yılında asgari ücrete yapılan yüzde 544,6 oranındaki zamla birlikte artış gösteren bu rakam 4 bin 337 liraya yükseldi. Hak sahiplerinin hesaplarına her ayı 15'i ile 31'i arasında geçen ödemeler için sorgulamalar SMS ve E-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. 

SMS ile evde bakım aylığı sorgulaması mesaj bölümünde BAKIYE yazarak 4747’ye SMS gönderilerek mesaj gönderilerek öğrenilebiliyor.

Evde Bakım aylığı ödemelerini E-Devlet kapsıı üzerinden ise T.C kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ekranı üzerinden maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler