Kur korumalı altın hesabının avantajları nedir, nasıl açılır?

Son dönemde adı sık sık duyulan kur korumalı altın hesabı ile ilgili yatırımcı ve yatırımcı adayları merak ettiklerine yanıt arıyor.
Kur korumalı altın hesabının avantajları nedir, nasıl açılır?

Kur korumalı altın hesabının avantajları nedir, nasıl açılır? - Türk Lirasında (TL) yaşanan değer kaybından etkilenmek istemeyenler yatırımcılar paralarını TL'de tutmak istemiyor. TL birikimi olanlar altın, döviz gibi yatırım araçlarına yatırmayı tercih ediyor. Parasının döviz kurları karşısında değerini yitirebileceğini düşünen yatırımcılar son dönemde altındaki zirve yükselişten kaynaklı olarak kur korumalı altın birikim hesaplarına yöneliyor. 

Fiziki altınlarını TL kur korumalı mevduat hesabına yatırıp vade sonunda uygulanacak faizler üzerinden kar edebilen yatırımcılar, ''Kur korumalı altın hesabı nedir, nasıl açılır, avantajları neler?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 

KUR KORUMALI ALTIN HESABI NEDİR?

Kur korumalı altın hesabı, altın birikimlerin bankalar güvencesinde saklanması anlamına gelen bir sistemi ifade etmektedir. Kur korumalı altın hesabı açmak isteyen bir yatırımcının altınları yatırım dönüşüm fiyatına göre TL'ye dönüştürülüp hesaba yatırılmaktadır. Bu kapsamda bankalar vadeli ve vadesiz olmak üzere iki seçeneği de müşterilerine sunmaktadır.  Buraki önemli bir ayrıntı da altın fiyatı vade sonundaki dönüşüm tutarından yüksek olursa aradaki farkın Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası (TCMB) tarafından karşılanması olarak karşımıza çıkıyor. 

KUR KORUMALI ALTIN HESABI NASIL AÇILIR? 

Kur korumalı altın hesabına sahip olmak isteyen yatırımcılar, bireysel müşterisi olduğu ya da müşterisi olmak isteği banka ile görüşerek gerekli bilgileri alarak hesap oluşturabiliyor. Altın dönüşümlü vadeli mevduat hesabı açtırabilme imkanına sahip olan yatırımcıların fiziki altınlarını yatırmak için öncelikle hesaplarının bulunduğu bankanın anlaşmalı kuyumcularında altınlarını nakite çevirmesi gerekiyor.  Nakite çevrilen altınlar daha sonra bankanızdaki kur korumalı altın hesabına yatırılıyor. Öte yandan katılım ve vadeli mevduat olmak üzere iki çeşit kur korumalı altın hesabı bulunuyor. Bu doğrultuda tercih edilen yatırım türüne bakılmaksızın 3, 6 ve 12 ay vadeli olarak bir seçim yapılabiliyor.Kur korumalı altın hesabı

KUR KORUMALI ALTIN HESABININ AVANTAJLARI

Fiziki altınların dönüştürülerek riske girmeden kazanç sağlama imkanı tanınırken can kaybı, hırsızlık, deprem gibi olaylr neticesinde altın kayıplarının önüne geçilmesini sağlıyor. Bu doğrultuda altını evde saklamaktansa bankada açılan hesapla daha güvenli bir yatırım yapılmış oluyor. 

İlgili Haberler