Faiz kararı sonrası İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi! Ciddi anlamda zarar edersiniz

TCMB'nin faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasalar yeniden şekillendi. Faiz indirim kararının alınması ile birlikte İslam Memiş'ten beklenen değerlendirme geldi.
Faiz kararı sonrası İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi! Ciddi anlamda zarar edersiniz

Faiz kararı sonrası İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi! Ciddi anlamda zarar edersiniz - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün bir araya geldi. Para Politikası Kurulu, politika faizi yüzde 8,5’e indirdi. TCMB Şubat 2023 PPK politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,50 olarak açıklarken  söz konusu karara ilişkin Altın  ve Para Pşyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten bir değerlendirme geldi. 

TCMB FAİZ İNDİRİM KARARINI AÇIKLADI

Faiz indirim kararına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 9’dan yüzde 8,5’e indirilmesine karar vermiştir. Türkiye’nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici enflasyonu yüksek seviyelerini sürdürmektedir. Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir. Ayrıca finansal piyasalar, durgunluk risklerine karşı faiz artışı yapan merkez bankalarının faiz artırım döngülerini yakında sonlandıracağını beklentilerine yansıtmaktadır.'' Açıklanan kararın piyasalara nasıl etki edeceği merak edilirken TCMB'nin 50 baz puan faiz indirimini doğru tahmin eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alanları uyardı. 

FAİZ KARARI SONRASI İSLAM MEMİŞ'TEN UYARI

Merkez Bankası'nın 23 Şubat tarihi ile açıkladığı faiz kararının ardından uzman isim Memiş, ''Parayla para kazanılır devri bitti. Ciddi anlamda zarar edersiniz." diyerek yatırımcıları uyardı. Konuk olduğu bir YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan Memiş,  gram altınla ilgili dikkati çeken açıklamalar yaptı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Piyasalarda son iki haftadır tat tuz yok. Yeni bir hikaye arayışında olduğunu söyleyebilirim piyasaların. FED'i konuşmaktan sıkıldı piyasalar. Tahmin ve öngörüm şu yönde, ben FED'in iki kez ayrı ayrı 25 baz puan faiz artırımı yapacağını düşünüyorum. Haziran ayına kadar bu süreci devam ettirebilirler. Beklentileri karşılamayan enflasyon yüksek kaldığı için bu süreci Mart'a kadar değil de Haziran'a kadar devam ettirebilirler. Ancak önünde sonunda her şeyin bir sonu olduğu gibi FED tarafındaki faiz artırımının da mutlaka bir sonu gelecektir." diyerek yatırımcıları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

İlgili Haberler