KOSGEB duyurdu! Geri ödemesiz 65 bin TL destek verecek! İşte şartlar

KOSGEB yeni destek ödemesini duyurdu. Tamamen geri ödemesiz hibe desteğinin detaylarını anlatan KOSGEB verilecek tutarları da tek tek duyurdu.
KOSGEB duyurdu! Geri ödemesiz 65 bin TL destek verecek! İşte şartlar

KOSGEB yeni destek programını açıkladı. Tamamen geri ödemesiz olarak verilecek olan 65 bin TL'lik destek ödemesinin detayları ise KOSGEB tarafından açıklandı. Peki bu destek ödemesinden faydalanmak için yapılması gerekenler neler? Hangi şartlar aranmaktadır?

İş hayatındaki fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla KOSGEB belirli aralıklarla tamamen geri ödemesiz destek ödemesi yapmaktadır. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından bu kapsamda yeni bir destek programı açıklandı. KOSGEB tarafından açıklanan bilgilere göre toplamda 65 bin TL'lik destek ödemesi yapılacağı duyurldu. KOSGEP yeni destek programında 'Geleneksel Girişimcilik’ adını verdi. Buna göre 65 bin TL'lik geri ödemesiz hibe fırsatı sunmaktadır. 

TAMAMEN GERİ ÖDEMESİZ 65 BİN TL'LİK HİBE

Tamamen geri ödemesiz olarak vereceğini duyurduğu bu hibe programının amacı ayakta kalmakta zorlanan işletmelere yardımcı olmak ayrıca fırsat eşitliği sağlamaktır. Söz konusu destek kapsamında kuruluş desteği olarak gerçek kişi işletmelere 5 bin TL ayrıca sermaye şirketlerine ise 10 bin TL ödeme yapan KOSGEB prime göre iki ayrı performans döneminde yapılacak ödemelere ilişkin de vatandaşları bilgilendirmiştir. 

1. performans dönemi için 180-539 gün arası ödeme yapanlara 5 bin TL, 540-1079 gün arası ödeme yapanlara 10 bin TL, 1080 ve üstü gün arası ödeme yapanlara ise 20 bin TL hibe verileceğini açıklayan KOSGEB 2.performans dönemi için ise 360-1079 gün arası ödeme yapanlara 5 bin TL destek vereceğini duyurdu. Ayrıca 1080-1439 gün arası ödeme yapanlara 15 bin TL destek ödemesi yapılacakken 1440 ve üstü gün arası ödeme yapanlara ise 20 bin TL hibe desteği verileceğini açıkladı.

Bunların yanında sertifika desteği de veren KOSGEB genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan işletmeciler için ise ek 5 bin TL daha destek vereceğini duyurdu. Yani toplamda setifika desteği 10 bin TL olarak belirlenmiştir. 

İlgili Haberler