KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB kadın girişimci desteği, kendi işini kurmak isteyen ama bütçesi olmayan ya da herhangi bir işte çalışmayan ama ticaret işi ile uğraşmak isteyen kadınlara kendi işlerini kurup ekonomik özgürlük kazanabilsinler diye faizsiz kredi ya da hibe gibi destekler sunmaktadır.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Özellikle kadınlar için devlet tarafından pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. KOSGEB kadın girişimcileri destekleyerek bu durumu daha fazla yaygın hale getirmek ve başarıyla küçük işletmelerin kurularak büyümesine yardımcı olmaktır. Yeni işe atılacak bu kişilere devlet tarafından verilen bu destek sayesinde ülkemizin kalkınması adına çalışma da başlatılmış olmaktadır. Yeni girişimci kadınların bu desteği alabilmeleri için aldıkları eğitimi başarıyla tamamlamaları ve sertifikalarına sahip olmaları gerekir.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

İlk olarak her girişimcinin kadın erkek fark etmeksizin belirli bir eğitim alması gerekmektedir. Daha öncelerde bu verilen eğitimler okullarda yapılırken şu an da online olarak da alınabilmektedir. Bu eğitimi örgün bir şekilde alan kişiler girişimcilik sertifikasına sahip olur ve bu sertifikaları bir yıl boyunca geçerliliğini sürdürmektedir. KOSGEB kadın girişimci eğitimi online alan kişiler de aldıkları sertifikaları bir ömür boyu geçerli olmaktadır. Girişimcilik eğitimi almak isteyen kişiler aldıkları e – devlet şifreleri ile beraber KOSGEB’in internet sitesine giriş yaparak orada bulunan 10 eğitim videosunu izleyebilirler. Videoları izledikten sonra orada ki testler çözülmelidir. Eğer testten geçerseniz e – devletten girişimcilik belgesi alabilirsiniz.

KOSGEB Desteği Şartları Nelerdir?

İlk olarak girişimci kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşını geçmiş olması gerekmektedir. Girişimcilik sertifikasına sahip olması gerekir. Daha önce hiç KOSGEB’den destek almamış olması ve hiçbir terör örgütüyle bir bağlantısı olmaması şartları vardır.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Ne Kadar?

KOSGEB kadın girişimci desteği Halkbank tarafından ödemeleri yapılır ve işletmelerini daha kurmamış olan kişilere 50.000 TL, işletmesini kurmuş olan kişilere ise 100.000 TL faizsiz kredi desteğinde bulunmaktadır. Eğer ustalık belgeniz var ise ve işinizi kurup bir yıl boyunca çalıştıysanız 225.000 TL faizsiz kredi alma şansınız vardır.

İlgili Haberler