Kosgeb Maaş Desteği Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir?

KOSGEB maaş desteği de son zamanlarda araştırılan ve merak edilen konular arasında yer alır. Kosgeb maaş desteği almak için öncelikle belli başlı şartlar burada ön plana çıkmaktadır.
Kosgeb Maaş Desteği Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir?

Burada nitelikli eleman yapısına daha çok bakılır. Eğitim de burada ön plana çıkar. Öncelikle en az 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olmak gerekir. Daha sonra ise 5. Seviye mesleki yeterlilik belgesi istenir. Bu kişilere 1500 TL olacak şekilde maaş desteği sağlanır. Ancak kosgeb desteği 4 yıllık mezunlar için de ön plana çıkar. 4 yıllık fakülte mezunları için 2 bin TL olacak şekilde ödeme yapılır. 4 yıllık ve üzerindekiler için de 2500 TL ye kadar bu ücret çıkar.

Kosgeb Maaş Alım Şartı

Kosgeb maaş alım şartı dendiği zaman karşınıza ilk olarak eğitim girer. 2 yıllık mezun olmak ve mesleki gelişim belgesine sahip olmak gibi. Bunun dışında 4 yıllık mezunlar ve bunun üzerinde derece yapanlar da yine devreye girer. Kosgeb maaş şartı sadece bunlarla da sınırlı değildir. Bunun dışında kişinin kaç yıllık bir deneyime sahip olduğu da söz konusu olmaktadır. Yani kişi burada kaç yıllık bir iş deneyimine sahip ise doğrudan bu da maaşa etki eder. Çünkü kosgeb bu maaşı belli başlı kriterleri göz önünde tutarak verir. Bu yüzden maaş alım şartları bilinmelidir. Buna uygun olacak şekilde de maaştan anında yararlanmak mümkün.

Kosgeb Maaşları

Kosgeb maaşı 1500 TL den başlayıp tam 2500 TL ye kadar çıkmaktadır. Bu durum kişinin eğitim seviyesi ile değişkenlik gösterir. Yani iki yıllık mezunlar için 1500 TL olacak bir para ödenir. 4 yıllık mezunlar ve üzerinde eğitime sahip olanlar için de bu para 2500 e kadar çıkar. Yani burada değişen eğitim seviyesi de kosgeb maaşını otomatik olacak şekilde etkiler. Bu yüzden hem eğitim hem de kişinin iş deneyimi ile birlikte bu alana başvuru yapması mümkün. Yapılan başvuru kısa sürede değerlendirilir. Kosgeb maşları için bilgi kurumdan da alınabilir.

İlgili Haberler