Kendi işini kuracaklara müjde! KOSGEB tamamen geri ödemesiz kredi desteği verecek

Kendi iş yerini kurmayı düşünenlere müjdeli haber geldi. KOSGEB tamamen geri ödemesiz kredi desteği veriyor.
Kendi işini kuracaklara müjde! KOSGEB tamamen geri ödemesiz kredi desteği verecek

Kendi işini sıfırdan kurmak isteyenlere KOSGEB kredi desteği verecek. Makine ve teçhizat alımlarında koşulsuz destek verecek olan KOSGEB şartları tek tek açıkladı. Peki bu destek programına kimler başvuru yapabilir? Başvurular nasıl yapılmaktadır?

Hiçbir sermayesi olmayanlara ve iş kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB geri ödemesiz krediği desteği veriyor. Kurulacak olan işin KOSGEB tarafgından desteklenen bir sektörde olması gerekmektedir. KOSGEB tarafından desteklenen sektörler gov. tr/site/tr/baglanti/DesteklenenSektor adresinden görüntülenmektedir. Kuracak olduğunuz sektör bu sektörler arasında yer alıyorsa KOSGEB tarafından destek almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu desteği edinmek için ise KOSGEB tarafından kredi verilecek olan kişinin bazı porogramlara katılması isteniyor.

KOSGEB KREDİ DESTEĞİ ALMAK İÇİN ŞARTLAR

KOSGEB’ kredi desteği almak için öncelikle eğitim almanız şartı aranmaktadır. İlk olarak ‘Geleneksel Girişimci Eğitimi’ alınacaktır. Bir diğer eğitim ise ‘İleri Girişimci Eğitimi’dir. NACE kodunuzun hangi programın kapsamına girdiğini öğrenmenizin ardından ücretsiz olarak ve online şekilde bu eğitimlerden faydalanabileceksiniz. Bu eğitimlerden faydalanmak için e- Devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Geleneksel girişimci eğitimi 8 üniteden oluşmaktadır. Eğitime katılan kişilere pazarlamadan iş modellerine kadar birçok konuda eğitim sunulmaktadır. Bir diğer eğitim ise ileri girişimci eğitimi. Bu eğitim ilk olarak geleneksel girişimci eğitimindeki videoları izleyerek eğitim alınmaktadır. Daha sonra ise kendi programlarnıdaki yeni 8 üniteden oluşan derslere tek tek girilmesi gerekmektedir. 

Bu aşamanın ardından şirketinizi kurmanız gerekmektedir. Şirketi kurduktan sonra ise KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir. Girişimcilik desteklerine başvuru yaparak kayıt ve başvuru işlemlereini kosgeb.gov.tr adresinden yapabilirsiniz.

NE KADAR DESTEK VERİLECEK

KOSGEB tarafından KDV hariç 120 bin TL tutarında bir makine alımının desteklenmesine karar verilmiştir. Ayrıca yüzde 75’lik oran kapsamında 90 bin TL’lik bir destek verilmesi ise söz konusudur. 

İlgili Haberler