Pişman olmayın diyen İslam Memiş piyasayı ters düz etti! Parası olan onu alsın

Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş, herkesin ezberini bozduracak olan tahminini açıkladı.
Pişman olmayın diyen İslam Memiş piyasayı ters düz etti! Parası olan onu alsın

Pişman olmayın diyen İslam Memiş piyasayı ters düz etti! Parası olan onu alsın  - Altın, dolar, euro, gümüş gibi yatırım araçlarının güncel ve ileriye dönük seyri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yatırımcı ve yatırımcı adayları piyasalardaki durumu takip ederken yatırımlarını yapacaklarını aracı da araştırıyor.

Finans analisti olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları  Uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarında 2023 yılı için öngörülerini paylaştı. Uzman isim Memiş, 2023 yılının kazandıracak olan yatırım aracına ilişkin tahminlerini ortaya koyarken,  100 bin lirası olan bir kişinin ne şekilde yatırım yapması gerektiğine dair değerlendirmelerde bulundu.

"O RAKAMLARI GÖRÜNCE PİŞMAN OLACAKSINIZ"

İslam Memiş, 2023 yılı için dikkat çekici gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahminleri paylaşarak yatırımcıyı şaşırttı. 2023 yılının gümüş yatırımcısına yarayacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 100 bin lira üzerinden verdiği örnekle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: ''Biz orta vadede ons altında 2 bin dolar üzerinde ataklar bekliyoruz bu da gram altının bin 200, bin 280'li rakamları konuşacağımı, devamında bin 450 lira seviyelerini konuşabileceğimizi bekliyorum. Risklerinizi mutlak dağıtın. 2023 daha belirsiz olacak. Riskleri dağıtmak çok önemli. 100 bin lira paranız varsa tamamıyla altın almaktansa gümüşün getirisinden de yararlanmak gerekiyor. 2022'de gram altın yüzde 43 kazandırdı, gümüş gramı yüzde 45 kazandırdı. Gümüşün bu yıl altından daha fazla getirisi olacağını düşünüyorum. Birkaç ay sonra bin 200, bin 300'lü rakamları gördükten sonra gram altında daha fazla pişmanlık yaşayacaksınız. Şu anda da gümüş var. Sepetinize koyabilirsiniz.'' 

2023 GÜMÜŞ YILI OLACAK

2023 yılı için gümüş yatırımına vurgu yapan İslam Memiş, ''Altın tarafındaki hikaye belli. Yatırım aracı ama gümüşün hikayesi bambaşka. Fiziki olarak gümüşe ihtiyaç var. Sağlık sektöründe, bilişim sektöründe kullanılıyor. Bankaya giden vatandaşlarımız altın hesabı açar gibi de gümüş hesabı açabiliyorlar. Veya Kapalıçarşı'da alıp satabiliyorlar. Gümüşle ilgili çalışmalarımda, Hazine ve Maliye Bakanımıza da izah ettim. Bundan sonraki süreçte sisteme dahil edildikten sonra biraz daha ön plana çıkacaklarını düşünüyorum gümüş yatırımcılarının. Ons gümüş 26, 32 ve 40 dolar, gram gümüş tarafında ise 20 lira seviyesi hedef olmak suretiyle, 16 lira kırıldıktan sonra yıllık bazda yukarı yönlü hareketliliğini sürdürebilir. 2023 yılının gümüş yılı olacağını söyleyebilirim.'' diyerek yatırımcılar düşüncelerini aktardı. Memiş, gümüş yatırımcılarını sevindirirken yatırımcı adayları için de yol gösterdi.

NOT: Bu yazı herhangi bir yatırım önerisi değildir. Yalnızca uzman görüşünü yansıtmıştır.
 

İlgili Haberler