İslam Memiş bu kez ezber bozdu! Gram altındaki yükseliş için o ayı işaret etti

Altın piyasasını takip eden yatırımcılar, güncel değişimleri merak ederken uzmanların da değerlendirmelerini takip ediyor. Piyasa kahini olarak adlandırılan İslam Memiş, düşüş seyrinde olan altını değerlendirdi.
İslam Memiş bu kez ezber bozdu! Gram altındaki yükseliş için o ayı işaret etti

İslam Memiş bu kez ezber bozdu! Gram altındaki yükseliş için o ayı işaret etti - 2022 yılında yükseliş seyrini hızlandıran altın, 2023 yılında rekor bir artış kaydetti. Bir süre yatay seyirde kalan altın Amerika Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararını açıklaması ile birlikte rekor kırdı. Yaşanan rekor artışın ardından düşüşe başlayan altın yatırımcının merakını artırdı. 

İSLAM MEMİŞ ALTINI DEĞERLENDİRDİ

Finans analisti İslam Memiş, gram altındaki düşüşleri değerlendirdi. Beklentisinin de üstüne çıkan düşüşler için bir değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş'in önümüzdeki günlere dair tahminleri dikkat çekti. 'Bu fiyatlar kalıcı değil' diyen Memiş, altın hakkında kritik bir değerlendirme yaptı. Bu doğrultuda düşüşlerin sürüp sürmeyeceğine ilişkin tahminini de açıklayan uzman isim Memiş, açıklamalarının da bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi. 

YÜKSELİŞ İÇİN HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ: ''BU FİYATLAR KALICI DEĞİL''

Gram altın için bir değerlendirmede bulunan İslam Memiş, ''Gram altın TL ekranlarda 1.115 lira. Serbest piyasalarda 1.132-37 lira aralığında gram altın. Gram altın 1.198'e kadar yükselince, şubatın 15'ine kadar 1140'a kadar gerilemeden bahsetmiştim. Bu bir miktar daha aşağı çekildi. TL'de bekleyen, alım fırsatı kollayan yatırımcı da bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını bilmeli. Ons bazında baskılanma devam etse de gram altın TL orta ve uzun vadede alım fırsatları vermeye devam ediyor. Eline yeni TL geçenler bu bant aralığının kalıcı olamayacağını göz önünde bulundurmalı. Agresif yükselişleri hazirandan sonra beklemeye devam ediyoruz. Bu fiyatlar kalıcı değil.

Ons altın 1.850-1.900 doları takip edecektik. Onun da aşağısı kırıldı. Güçlü bir destek seviyesi 1.830 dolar. Aşağı kırılırsa 1810 dolar var. Tutunma çabasını sürdürüyor. Elinde dolar olan, ons altındaki düşük rakamları bekleyen, 2023 yılı için 2.350 dolar, 2.500 dolar öngörüm hala geçerli. Bu fiyatlamalar düşük. Parite üzerinden işlem yapılması gerektiğini de belirtmek isterim ons tarafında.' diyerek altın hakkındaki değerlendirmelerini sonlandırdı. 

NOT: Bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler