Altını olanlar dikkat! Dünyaca ünlü bankadan dikkat çeken altın tahmini geldi!

Elinde altını olanlar bu haber sizin için. Dünyaca ünlü bankadan altın ile ilgili son dakika altın tahmini geldi.
Altını olanlar dikkat! Dünyaca ünlü bankadan dikkat çeken altın tahmini geldi!

Altını olanlar dikkat! Dünyaca ünlü bankadan dikkat çeken altın tahmini geldi!: Altın fiyatlarında geçtiğimiz günlerde başlayan düşüş hala devam ediyor. Ons altıla ilgili dikkat çeken bir tahmin de dünyaca ünlü bir bankadan geldi. Buna göre bankanın altın fiyatlarındaki beklentisi gram altının 1100 TL'nin altına düşeceği yönünde oldu.

Geçtiğimiz günlerde ABD tarafından parekende satışlar ve aynı zamanda TÜFE verileri açıklandı. Bu verilerin açıklanmasından sonra ise dolar endeksi ayık yüzde 3,0 oranında artış gösterdi. Altın fiyatları ise 1111 TL'ye kadar düştü. Hal böyle olunca altın yatırımcıları endişelenmeye başladı. Ünlü ekonomistlerin ve Altın uzmanların görüşlerini yakından takip vatandaşlar yatırımlarını da bu yönde yapmak için araştırmalara devam ediyor. Bir tahmin de dünyaca ünlü bir bankadan geldi. ED başkanları faiz artışlarına devam edilebileceği konusunda yeşil ışık yaktı. Yatırımcılar ise gram altındaki değişimleri merak ediyor ve yakından takip ediyor. 

Altın fiyatları son zamanlarda düşüşe geçti. Bugün gram altın güne yükselişle başlaması ile birlikte günü 1115 TL seviyelerinde sürdürdü. Dün ise ns fiyatında düşüş yaşandı. Buna paralel olarak ise altın fiyatlarında da bir düşüş meydana geldi. Çeyrek altın fiyatları ise bugün ortalama 1830 TL'den işlem gördü. Cumhuriyet altın fiyatı ise 7430 TL'den işlem gördü. Ons altın ise 1838 dolar seviyelerinde işlem gördü. 

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ OLABİLİR

Ons altının son zamanlarda düşüş yaşamasından dolayı gram altın fiyatlarında da aynı yönde düşüş beklenmekte. Ons altın fiyatları 1800 TL'nin altına düşerce aynı şekilde gram altın fiyatlarının da 1100 TL'nin altına düşmesi bekleniyor.

Analistlerin genel olarak yapmış oldukları açıklamalara ve beklentilere göre daha fazla satışın olması halinde Ons altının 1800 doların altına kadar düşebileceği öngörülüyor. Avusturulyalı ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu ANZ tarafından yapılan açıklamalarda ise bu yılın ikinci çeyreğinde Fed'in daha şahin bir tutum izleme yolunu tercih edebileceği öngörülmektedir. Yani altın fiyatlarında gelecek günlerde yukarı yönlü duraklama ve geri çekilme trendine girdiği söyleniyor. 

İlgili Haberler