Erdoğan'dan yeni İKRAMİYE müjdesi! İşçilere Cumhurbaşkanı jesti 18 Aralık'ta hesaplara 7.500 TL PARA yatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında işçilere ikramiye ödemesi yapılacağı duyuruldu.
Erdoğan'dan yeni İKRAMİYE müjdesi! İşçilere Cumhurbaşkanı jesti 18 Aralık'ta hesaplara 7.500 TL PARA yatacak

Erdoğan'dan yeni İKRAMİYE müjdesi! İşçilere Cumhurbaşkanı jesti 18 Aralık'ta hesaplara 7.500 TL PARA yatacak - Milyonlarca işçi, emekli ve asgari ücretli çalışan yeni maaş zamlarını öğrenmek için Ocak ayını beklerken emeklilere zam öncesi 5 bin TL 100. yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılmıştı.

İlk önce çalışmayan emeklilere ödeme yapılacağı ilan edilmiş, yoğun tepki üzerine söz konusu rakamın çalışan emeklilere de ödeneği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında 5 bin TL ikramiye ödemesinin çalışan emeklilere de yapılacağını müjdelemişti. Emeklilere 15 Aralık tarihine kadar emekli ikramiyesi ödemesi yapılacağı ilan edilirken Aralık ayında bir ikramiye ödemesi müjdesi de işçilere verildi.

YENİ İKRAMİYE MÜJDESİ AÇIKLANDI! KİMLER ÖDEME ALACAK?

4/7/1956 Tarihli ve 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2023 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7316) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasının ardından Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

erdgan-karari.jpg

• Genel (umumi), katma (mülhak) ve özel (hususi) bütçeli daireler,

• Mütedavil sermayeli müesseseler (sermayesi değişen/döner sermayeli kurumlar),

• Sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve bunlara bağlı kuruluşlar,

• Belediyeler ve bunlara bağlı teşekküller,

• 3460 ve 3659 sayılı Kanunlar’ın kapsamına giren İktisadi Devlet Teşekkülleri ve diğer bilcümle kurum, banka, ortaklık ve müesseseler, niteliğinde işvereni olan işçiler ilave tediye alacaklar.

İLAVE TEDİYE NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YATIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında ilave tediye ödemeleri 18 Aralık 2023 tarihinde hesaplara yatırılacak. Her işçiye almış olduğu maaşı üzerinden hesaplanarak ödeme yapılmak üzere en düşük 7 bin 500 TL tutarında ikramiye ödemesi yapılması bekleniyor.