Yerli otomobile dudak uçuklatan ZAM! İşte zamlı TOGG T10X V1V2 uzun standart menzil satış fiyatı

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olması nedeniyle yakından takip edilen TOGG için SON DAKİKA zam duyurusu yapıldı. İşte zamlı TOGG satış fiyatı listesi...
Yerli otomobile dudak uçuklatan ZAM! İşte zamlı TOGG T10X V1V2 uzun standart menzil satış fiyatı

Yerli otomobile dudak uçuklatan ZAM! İşte zamlı TOGG T10X V1V2 uzun standart menzil satış fiyatı - Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG yoğun ilgi görmüş, binlerce kişi aracı satın almak için başvuru yapmıştı.

Araçta ilk teslimatlar tüm hızı ile devam ederken arabalarına kavuşmayı bekleyen kişilere ne yazık ki kötü haber geldi. Geride bıraktığımız günlerde yapılan ÖTV düzenlemesi sonrasında yerli otomobile zam beklentisi oluşmuştu. Beklenen zam haberi son dakika duyuruldu. Ne yazık ki yerli otomobil fiyatlarına gelen rekor zam ile dar ve orta gelirli vatandaşlar için TOGG artık hayal ötesi bir seviyeye taşındı.

TOGG FİYAT LİSTESİ 2023! KAÇ TL ZAM GELDİ, EN DÜŞÜK PAKET KAÇ LİRA OLDU?

TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından yapılan resmi açıklama ile yerli otomobile zam geldiği açıklandı. Fiyatları ile zaten cep yakan ve alt gelir grubu ile orta gelir grubunun almasının imkansız olduğu yerli otomobile tek kalemde 200 bin TL birden zam geldi. Gelen zam sonrası yerli otomobil almak bu 2 grup için artık hayal ötesi bir noktaya taşınmış oldu.

togg-listeis.jpg

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci yapmış olduğu açıklamasında "TOGG'a beklenen zam geldi‼️ T10X V1 RWD Standart Menzil 1.430.000 TL (1.227.500 TL) T10X V2 RWD Standart Menzil 1.550.000 TL (1.329.500 TL) T10X V2 RWD Uzun Menzil 1.820.000 TL (1.563.500 TL) Bu zammın geleceği kısa süre önce % 10'luk ÖTV dilimine yapılan matrah güncellemesinden belliydi... Matrah 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkartılmıştı.

Bu arada Togg'un arkadan itişli (tek motor) versiyonun fiyatı 1.8 milyon TL'yi aşarken, yıl sonunda satışa sunulacağı açıklanan ama henüz ses seda çıkmayan 4 çeker versiyonun fiyatı sizce ne olur?" diyerek yeni aracın fiyatının ise iyice alınamaz bir seviyede olacağını vurguladı.