EYT'de son dakika gelişmeleri! 2023 EYT yasası ne zaman çıkacak?

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki 2023 EYT yasası ne zaman çıkacak?
EYT'de son dakika gelişmeleri! 2023 EYT yasası ne zaman çıkacak?

EYT'de son dakika gelişmeleri! 2023 EYT yasası ne zaman çıkacak?: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) alt komisyondan geçerek yasalaşma sürecine girmişti. Şubat ayında yasalaşması beklenen EYT süreci Kahramanmaraş depremi sonrasında nasıl ilerleyeceği ile ilgili vatandaşlar tarafından merak oluştu. Şubat ayında yasalaşması bekleniyor ve ilk maaşlarında Mart ayında verileceği planlanıyordu. Fakat yaşanan depremler sonucunda 11 ilin feci şekilde etkilenmesi ile Meclis çalışmalarına ara verdi. Olağanüstü hal ilan edildi. Meclis çalışmalarının EYT düzenlemesi ile başlayacağı düşünülmekte. Peki 2023 EYT ne zaman yasalaşacak? İlk maaşlar ne zaman alınacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamalara göre TBMM mesaisine 28 Şubat 2023 tarihinde tekrar başlayacak. TBMM'nin mesaisinin ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzinlemesi ile başlayacağı tahmin ediliyor. Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT'de son gelişmeler neler?

EYT'DE SON GELİŞMELER 

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemelerin bulunduğu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilmişti. EYT'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanmasınnı ardından kabul edildi. Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin verdiği oylar ile komisyondan geçti. Böylece EYT'nin yasalamşa sürecinde üçüncü aşama bitmiş oldu. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremden Türkiye'nin tam 11 ili ve Sivas'ın bir ilçesi etkilendi. Birçok vatandaş hayatını kaybederken binlerce insan ise evsiz kaldı. Depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş ve Hatay illerinde hayat durdu. Hal böyle olunca TBMM çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara verdi. 

2023 EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT düzenlemesi ile ilgili kanun teklifi ile ilgili görüşmelerin ise 28 Şubat tarihinden itibaren Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından bu konu ile ilgili yapılan açıklamalar ise şöyle oldu; "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem." ifadeleri kullanıldı. 

İlgili Haberler