Meclis EYT konu başlığı ile o tarihte açılacak! Seçimlerin yapılacağı tarih 14 Mayıs olarak açıklandı

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle çalışmalara ara veren TBMM Genel Kurulu'nda mesainin başlayacağı tarih belli oldu.
Meclis EYT konu başlığı ile o tarihte açılacak! Seçimlerin yapılacağı tarih 14 Mayıs olarak açıklandı

Meclis EYT konu başlığı ile o tarihte açılacak! Seçimlerin yapılacağı tarih 14 Mayıs olarak açıklandı - Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle çalışmalara ara veren TBMM Genel Kurulu'nda mesainin başlayacağı tarih belli oldu. Çalışmalara 3 hafta ara veren TBMM'de genel kurul 28 Şubat Salı günü başlayacak.

11 ili doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle çalışmalara ara verilirken TBMM genel kurulunda da mesai 28 Şubat tarihi itibariyle başlayacak iken Meclis Genel Kurulu, EYT teklifi ile açılacak. Bu süreçte TBMM'de 5 siyasi parti gruplarının da ortak imzasıyla Deprem Araştırma Komisyonu kurulması planlanırken komisyonda deprem felaketleri sebebiyle de yaşanan yıkımların da tüm yönleriyle araştırılması ve alınması gereken önlemlerin de tespit edilmesi amaçlanacak.

SEÇİMLER 14 MAYIS'TA YAPILACAK!

Türkiye'de AK Parti'nin önünde de seçim tarihi olarak 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihleri bulunurken kaynaklar da, "10 Mart'ta Cumhurbaşkanı'mız seçim tarihini açıklarsa 14 Mayıs'ta seçimler yapılacaktır. Açıklanmaması halinde YSK'nın takvimi açıktır ve seçimlerin 18 Haziran'dan sonraki bir tarihe ötelenmesi mümkün değildir. Görünen seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağıdır" diye konuştu.

İlgili Haberler