Milyonlarca EYT'li buraya! Kademeli prim açıklaması uzman isimden geldi!

EYT düzenlemesinde prim şartı ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından 5000 prim günü olarak açıklanırken hemen sonrasında meclise gelen düzenlemede kademeli prim" sistemine geçilmişti.
Milyonlarca EYT'li buraya! Kademeli prim açıklaması uzman isimden geldi!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan konulardan birisi de EYT olurken emeklilik hayali kuran vatandaşlar meclisten çıkacak son kararı hala merak ediyor. Farklı sektörlerde çalışan kişilerin tek ortak noktası özellikle de son dönemlerde EYT olurken Emeklilikte Yaşa Takılanları yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Uzman isimden kademeli prim ile ilgili dikkat çekici açıklamalar geldi. 

EYT düzenlemesinde prim şartı ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından 5000 prim günü olarak açıklanırken hemen sonrasında meclise gelen düzenlemede kademeli prim" sistemine geçilmişti. Bu geçiş birçok tepkiyi de beraberinde getirirken 5000 prim gününe geçişin yeniden sağlanıp sağlanmayacağı ise merak konusu oldu. Peki 5000 prim günü şartı geri gelecek mi? İşte tüm detaylar...

KADEMELİ PRİM AÇIKLAMASI

İki buçuk milyon vatandaşın emekli olmasını sağlayacak EYT düzenlemesi için geri sayım başladı. 21 Şubat tarihinde meclise gelecek olan EYT'de son adımlar ve kararlar alınmaya devam ederken uzun süredir emekli olma hayali kuran vatandaşları şoka sokan bir değişiklik gündeme gelmişti. Staj, çıraklık mağdurlarının ardından şimdi de prim mağdurları ortaya çıktı. Prim mağdurları yetkili isimlerden değişiklik talebinde bulunurken SGK Uzmanı Onur Önal önemli açıklamalarda bulundu.

5000 prim günü ile emekli olacağını düşünen vatandaşlar kredi çekerek SGK borçlanması yaparken EYT hazırlıkları yapan vatandaşların hayalleri meclise gelen düzenleme sonrası suya düştü. Yetkili isimlerden gelen açıklamalar doğrultusunda hareket eden ve SGK borçlanması yapan vatandaşlar mağduriyet yaşarken SGK Uzmanı Onur Önal tarafından yapılan açıklama dikkat çekti. 

AÇIKLAMA DİKKAT ÇEKTİ!

Sosyal medya hesabından yeni düzenleme doğrultusunda kademeli prim ile ilgili açıklamalarda bulunan Onur Önal Twitter hesabından yaptığı açıklamasında "5000 gün prim için umudumuz çok yüksek .Bu yanlıştan dönüleceğine çok eminim." ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler