Emeklilere ek zam jestini açıkladı! Yapılacak zammın miktarını duyurdu!

Emeklilerin maaşlarına seyyanen zam yapılmasına dair talepler artarak devam ediyor. Hükümetin emeklilere seçim sürprizinin seyyanen zam olabileceğine dair açıklama SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan geldi.
Emeklilere ek zam jestini açıkladı! Yapılacak zammın miktarını duyurdu!

Türkiye’de emekli vatandaşlar ciddi bir geçim sıkıntısı içerisinde hayatlarını devam ettiriyorlar. Emeklilerin maaşlarına yapılan son zam yeterli olmadı. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olması ise oldukça düşük bulundu. Özellikle TÜİK’in enflasyonu ile emeklilerin hissettikleri enflasyon arasında çok büyük bri farkın olmasından dolayı emeklilerin bütçelerindeki açık her geçen gün daha da artıyor.

SEÇİM SON FIRSAT OLARAK GÖRÜLÜYOR!

Emekli maaşlarına zam konusunda 31 Mart yerel seçimleri son fırsat olarak görülüyor. 2028 yılına kadar bir daha seçim olmayacağı için emekliler kendilerine son bir jest yapılabileceğine inanıyorlar. 2024 yılının Emekliler Yılı ilan edilmesi ise bunun en büyük güvencesi olarak gösteriliyor. Emekliler bundan dolayı seçime kadar kendilerinin maaşlarına seyyanen zam yapılmasını talep ediyorlar. Peki emeklilerin seyyanen zam talepleri hükümet tarafından nasıl değerlendiriliyor. Bu konuda da beklenen değerlendirme SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarafından yapıldı.

NE KADAR SEYYANEN ZAM YAPILACAK?

Seçim sürecine girildiğinin altını çizen İsa Karakaş, “Artık seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. İktidar bu seçimden başarı ile çıkmayı hedefliyor. 16 milyon emekli ve onların aileleri hesaba katılınca burada çok ciddi bir oy potansiyeli var. Seçim kazanmak isteyen bir hükümet bunu görmezden gelemez ve bana göre de gelmeyecektir. Emekliye seyyanen zam hükümetin en büyük seçim kozu olacak.” dedi.

Emeklilere ne kadar seyyanen zam yapılabileceğine dair de açıklama yapan İsa Karakaş, “Seyyanen zammın hükümetin seçim kozu olduğunu söyledik. Emekliler kendilerine seyyanen zam sözü verildiğini söylüyorlar. Özellikle de memur emeklileri memurlara verilen seyyanen zamdan yararlanmak istiyorlar. Buna bağlı olarak geri dönük 12.000 TL alacaklarını belirtiyorlar. Bu konuda da haklılar. Verilen sözlerin yerine getirilmesi önemlidir. Ancak bunun bir de gerçekçi boyutu var.

Şu anda ülke ekonomisinin durumu ortada. Bir mali program uygulanıyor ve bu programın dışına çıkılmamaya gayret gösteriliyor. Bu ortamda emeklilere 8.000 TL veya 12.000 TL seyyanen zammı kimse veremez. Şu anda seyyanen zam için 4.000 TL rakamı konuşuluyor. Tüm emeklileri kapsayacak bir seyyanen zam hazırlığı var ama henüz bunun olgunlaştığını ve karar alındığını söyleyemeyiz.” dedi.