Hükümetten emeklilere beklenmedik sürpriz!

Emekliler, maaşlarına yapılan zam oranlarından çok memnun olmadı. Yaşanan bu gelişme sonrasında emeklilere verilen bayram ikramiyeleri için sürpriz bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre masada 3 formülün olduğu öğrenildi.
Hükümetten emeklilere beklenmedik sürpriz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan tarafından ikramiyelerde zam yapılacağına dair geçtiğimiz günlerde güzel bir haber duyurulmuştu. Bunun üzerine zam miktarı için farklı formüllerin masada olduğu aktarıldı.

BÜTÜN MAAŞ ZAMLARI YÜZDE 49,25 ORANINDA EŞİTLENDİ

Emekliler için yapılan zamlar ve zam oranları çok fazla beğenilmemişti. Bunun üzerine harekete geçen hükümet, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğunu açıklarken, bütün emeklilerin maaş zammı yüzde 49,25 oranında eşitlendi.

Yaşanan bu gelişme sonrasında gözler bayramlarda verilen bayram ikramiyelerine çevrildi. Bakan Işıkhan, bir televizyon programına katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı açıklamasında ise emeklileri heyecanlandırdı!

“HENÜZ BİR RAKAM TELAFFUZ EDİLMEDİ”

TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, emeklilerin bayram ikramiyeleri için olan beklentilerini şu şekilde açıkladı:

“Bayram ikramiyeleri biliyorsunuz 2 bin lira olarak ödenmişti. Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle de 5 bin liralık ikramiyeler verilmişti. Şimdi önümüzde iki bayramımız var ve yakın bir tarih olduğunu da söyleyelim. Dün Bakan Işıkhan bayram ikramiyelerinde yine bir düzenleme olabileceğini söyledi.

Kaç lira olacağı merak ediliyor. Buna ilişkin herhangi bir bilgi vermedi. Son olarak verilen rakam 5 bin lira olduğu için acaba bu rakam olabilir mi şeklinde beklentiler var. Bununla ilgili olarak Bakan Işıkhan bir çalışma yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de bu rakamı paylaşacaklarını söyledi. Ama altını çizelim henüz bir rakam telaffuz edilmedi. Çalışmalar ve öneriler var”

3 FORMÜL MASADA

Emekli bayram ikramiyeleri için 3 formülün masada olduğu açıklandı. Buna göre detaylar şu şekilde:

İlk formüle göre yüzde 50 artış yapılabilir. Bu durumun olması halinde emeklilere her bir bayram için 3 bin TL toplamda 6 bin TL ödeme yapılacak.

İkinci formüle göre yüzde 100 artış yapılabilir. Bu duruma göre de her bir bayram için 4 bin TL olmak üzere toplam bayramlar için 8 bin TL ödeme yapılabilir.

Üçüncü ve son formüle göre de Cumhuriyet ikramiyesi miktarı kadar ödeme yapılabilir. Her bir bayram için 5 bin TL olmak üzere toplam da 10 bin TL ödenebilir.

Emeklilere son olarak 2 bin TL Ramazan Bayramı, 2 bin TL de Kurban Bayramı için bayram ikramiyesi ödeme yapıldı.