Ekonomist Özgür Demirtaş'tan yeni borsa yorumu! Tek kelime ile yazık

Ekonomist Özgür Demirtaş Twitter hesabı üzerinden Türkiye'nin borsa durumun değerlendirdi. İnanılmaz derecede kötü diye yorum yapan Demirtaş Türkiye borsası için bugün ile 23 yıl öncesini karşılaştırarak açıkladı.
Ekonomist Özgür Demirtaş'tan yeni borsa yorumu! Tek kelime ile yazık

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş borsa ile ilgili yeni yorumlarda bulundu. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yayımlamış olduğu paylaşımda Türkiye borsasının 23 yıl öncesine göre daha da düşük bir seviyede olduğunu açıkladı. Grafikleri ve görselleri de paylaşan Demirtaş borsanın performansının inanılmaz kötü olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE BORSASI İNANILMAZ KÖTÜ

Ekonomist Demirtaş Twitter hesabı üzerinden borsa ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin borsasının bugünden tam 23 yıl öncesine göre çok daha düşük bir seviyede olduğunu belirtti. Bununla birlikte Türk borsasının dolar cinsinden yıllar içindeki değerini gösteren bir grafik de yayımladı. Bu grafikte dirket olarak dolar cinsinden bakmanın yanlış olduğunu söyleyen Demirtaş doların da enflasyonun bulunduğu ve bu sebeple Türk borsasının enflasyonuna göre düzeltilmiş değerini ise yeşil çizgi ile gösterdi. İşte  o grafik. 

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş Twitter hesabı üzerinden yayınlamış olduğu paylaşımı grafik ile destekledi. Yapmış olduğu yorumda ise Türk borsasının bugünden tam 23 yıl öncesinden daha çok daha düşük seviyelerde olduğunu söyleyerek bu durumunu ise inanılmaz kötü olduğun dile getirdi. Bununla birlikte Türkiye borsasının enflasyonunda dikkate alınması ile birlikte 23 yıl öncesinden çok daha kötü durumda olduğunu belirten Demirtaş bunu ifade etmek için ise "inanılmaz kötü bir performans" ifadelerini kullandı.

Yatırım tavsiyesi, altın ve dolar tahmini ve borsa yorumları gibi ekonomi haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için ünlü ekonomistlerin yorumlarını araştırıyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler