Ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası'nın aldığı o karara tepkisi gecikmedi

Ekonomist Hakan Kara'dan Merkez Bankası'nın uygulamış olduğu politika hakkında eleştiri geldi.
Ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası'nın aldığı o karara tepkisi gecikmedi

Ünlü Ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası tarafından alınan o karara tepki gecikmedi. Merkez Bankası CRS'nin hızlı yükselişi ile birlikte bazı bankalara Hazine'nin eurobondlarından satın alması talimatı verdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın eski baş ekonomist olan Hakan Kara ise banka tarafından alınan bu karara tepki gösterdi.

Ülkemizin kredi iflas takası priminde (CDS) seçimlerin ilk turunun sona ermesinden sonra yaşanan sert yükselişin ardından bazı bankalardan bu hafta Hazine'nin eurobondlarından satın alması istenildi. 

Bankalar CDS'lerin baskı altında kaldığını ve aniden yapılan eurobond alımlarının CDS'deki yükselişlere son vermeye yardımcı olduğu açıklandı. 

TCMB'nin eski baş ekonomisti Hakan Kara ise bu durumu yorumladı. Söz konusu olaya sert tepki gösterdi.

Ülkenin 5 yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren CDS 14 Mayıs seçimlerinden sonra 200 baz puan yükselişe geçerek toplamda 700 baz puana ulaştığı görüldü. CDS ise geçtiğuimiz gün kapatışta 670 baz puana geriledi. 

HAKAN KARA'DAN SERT TEPKİ

TCMB eski baş ekonomisti Kara Twitter hesabı üzerinden yapılan bu sisteme tepki gösterdi. Kara "Piyasalarda riski takip edebildiğimiz sağlıklı veri olarak bir CDS kalmıştı, onu da bozun da hepten rahatlayalım" ifadelerini kullandı. İşte Hakan Kara tarafından kişisel Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım. 

 

Bu tarz ekonomist yorumlarından haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Ünlü ekonomistleri eleştirileri, tahminleri ve önerierini sizler için araştırıyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler