Ekonomist Özgür Demirtaş'ın BDDK başkanı olması gereken isim diye bahsetti Kerim Rota kimdir?

Sosyal medyada gündem olan Kerim Rota kimdir? Ekonomist Demirtaş tarafından yapılan paylaşım haberimizde yer alıyor.
Ekonomist Özgür Demirtaş'ın BDDK başkanı olması gereken isim diye bahsetti Kerim Rota kimdir?

Ekonomist Özgür Demirtaş tarafından sosyal medya üzerinden BDDK başkanının kim olması gerektiğine dair açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda BDDK başkanının Kerim Rota olması gerektiği Demirtaş tarafındnan açıklandı. Bunun üzerine Kerim Rota'nın kim olduğu merak konusu oldu. Peki Kerim Rota kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor. 

Ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulundu. Buna göre Demirtaş; "Önce size MB Başkanı'nın kim olması gerektiğini söylemiştim. Şimdi size BDDK başkanının kim olması gerektiğini söylüyorum: Kerim Rota. Kerim eski Hazineci, 128 Milyar olayını ortaya ilk koyanlardan. Tam Liyakatli. Hep beraber BDDK için Kerim Rota diyelim." ifadelerine yer verdi. Özgür Demirtaş'ın Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşım;

KERİM ROTA KİMDİR?

Kerim Rota 1964 yılında Belçika'da doğdu ve 57 yaşında. Ankara'da büyüyen Kerim Rota lise eğitimini ise TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Daha sonra ise Ankara Gazi Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği okudu. Ardından İstanbul'a yerleşti. İstanbul'da da İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden İşletme Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.

7 yıl boyunca Akbank'ın Genel Müdür Yardımcılığını yapan Kerim Rota Akbank'tan önce ise Finansbank ve A Bank gibi bankalarda da çalıştı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurmuş olduğu Gelecek Partisi'ne katılım sağladı. Ardından ise Bankacılık ve Finans piyasaları alanında 29 yıllıkı iş deneyimledi. Kerim Rota özel sektör bankalarında  Hazine ve Uluslararası bankacılık alanlarında üst düzey görevler de aldı. 

Kerim Rota Gelecek Partisi kurucularından biridir. Bununla birlikte parti yönetim kurulu ve politika izleme kurulu üyesidir. Millet İttifakı'ndna Gelecek Partisi'nin ekonomi kadrosunda yer almaktadır. 

İlgili Haberler