e Devlet şifresi olan hemen KONTROL ETSİN! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yattı PTT'den hemen çekin

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldı. Ay sonunu getiremeyen, nakit paraya ihtiyacı olan hemen baksın!
e Devlet şifresi olan hemen KONTROL ETSİN! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yattı PTT'den hemen çekin

e Devlet şifresi olan hemen KONTROL ETSİN! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yattı PTT'den hemen çekin - Nakit paraya olan ihtiyaç ekonomide yaşanan dalgalanma ile tüm hızıyla devam ederken nakde sıkışan vatandaşlara devlet yardım eli uzatmayı sürdürüyor.

Türkiye Aile Destek Programı başta olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından pek çok farklı program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere nakit para yardımı yapılıyor. Söz konusu ödemeler 2 bin 125 liraya kadar varırken ödemeler kimlik numarasına yapılıyor. Banka hesabı olanlar bu hesaplarından olmayanlar ise PTT şubeleri üzerinden yardım parasını alabiliyorlar.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DEVLETTEN SOSYAL DESTEK YARDIM PARASI ÖDEMESİ!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlarımızın sosyal yardım sistemine dâhil edilerek aşırı yoksulluktan kurtulmaları ve çalışan yoksulluğu, emekli yoksulluğu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız ile düzenli sosyal yardım programlarımız özelinde belirlenen tematik şartları taşımadığı için bu yardımlardan faydalanamayan belirli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımızın da desteklenmeleri amacıyla yürütülen yardım programı kapsamında yalnızca gelir kriteri dikkate alınmak suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakdi destek sağlanmaktadır." denilerek para yardımı yapılacağı açıklandı.

yardim-parasi.jpg

KASIM AYI SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile destek programı kapsamında aylık 850 ila 1.250 TL arası aile destek ödemelerinin yanı sıra elektrik tüketimi desteği ve çocuk bileşeni desteği de sağlanacak. Elektrik tüketim desteği kapsamında 112 ila 225 TL, çocuklara yönelik tüketim desteği kapsamında ise 350 ila 650 TL arasında ödeme yapılacak. Böylelikle dar gelirli aileler toplamda 2 bin 125 liraya varan tutarda devlet yardımı almış olacaklar.

Söz konusu ödemeler hesaplara yatırılmaya başlanırken e-Devlet hesabı olan kişiler siteye kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama yazarak ilgili ekrana ulaşarak, isimlerine yatırılan bir tutar olup olmadığını öğrenebilirler.