Depremzedelerin abonelik sözleşmelerini iptal etme hakkı var mı?

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 10 ilde yıkım yaşandı. Bununla birlikte pek çok depremzede aboneliklerine ilişkin sorularına yanıt aramaya başladı.
Depremzedelerin abonelik sözleşmelerini iptal etme hakkı var mı?

Depremzedelerin abonelik sözleşmelerini iptal etme hakkı var mı? - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yıkım yaşanan 10 ilde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen 10 ilde de 3 ay süreyle OHAL ilan edilirken depremzedeler ise aboneliklerine ait faturaların nasıl ve ne şekilde ödeneceğini merak ediyor. 

DEPREMZEDELERİN ABONELİK İPTAL HAKKI BULUNUYOR MU?   

Deprem mağduru vatandaşların malını mülkünü kaybetmesi sebebiyle aboneliklerine ilişkin faturaların ertelenmesi ya da silinmesi günceme geldi. Bu konuların gündemde yer edinmesinin ardından ''Depremzedeler aboneliklerini iptal edebilir mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Araştırılan konuların netlik kazanması ile birlikte mücbir sebepler kapsamında abonelik ve hizmet sözleşmelerini iptal edilmesi hakkının bulunduğu kaydedildi. Taahhütlü aboneliklerde cayma bedeli alınmaması için düzenleme yapılması gerektiği kaydedilirken telefon, internet, dijital televizyon yayıncılığı gibi aboneliklere ilişkin sözleşmeler kurumlarla imzalanan hizmet sözleşmelerin iptal edilebileceği bildirildi.

YETKİ TİCARET BAKANLIĞI'NDA

Ticaret Bakanlığı'nın Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'ne göre, tüketici, belirsiz süreli veya bir yıl ve daha uzun abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden feshetme hakkı bulunuyor. Süresi bir yıldan az abonelik sözleşmesinde de tüketicinin hizmetten yararlanmasına engel olabilecek geçerli bir sebebin bulunması halinde sözleşme feshedilebiliyor. Taahhütlü abonelikler ise belirtilen süre kadar abone kalmayı taahhüt eden tüketicilerle yapılıyor. Bu kapsamda tüketicinin taahhütlü aboneliğini süresinden önce feshetmesi halinde cayma bedeli alınabiliyor. OHAL ilan edilen deprem bölgelerinde internet, telefon gibi hizmetlerde cayma bedelinin alınmaması için kamunun düzenleme yapması gerekiyor. Taahhütlü aboneliklerde ise tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, herhangi bir bedel ödemeden taahhütlü abonelik feshedilebiliyor. Kurumlarla imzalanan ​​​​​​hizmet sözleşmelerinde ise deprem bölgesinde söz konusu hizmetin verilmesi imkanı bulunmuyorsa ayıplı hizmet kapsamında fesih yapılabilmesine imkan sağlanıyor. 

İlgili Haberler