Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan büyük felaketin ardından deprem bölgelerinde okullar tatil edilirken şimdilerde okulların ne zaman açılacağı merak konusu olmaya başladı.
Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırıldı. Yaşanan deprem felaketinde 11 il ağır hasar alırken yaşanan söz konusu illerde okullar tatil edildi. Yaraların sarılmaya çalışıldığı illerde depremzedelerin hayata dönebilmesi için ekonomik ve psiko-sosyal çalışmalar devam ediyor. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Deprem bölgelerinde okulların tatil edilmesinin üzerinden bir aydan fazla bir zaman geçti. Okulların ne zaman açılacağını merak edenler ise ''Deprem bölgelerinde okullar ne zaman açılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Okulların açılış tarihi ile ilgili araştırmalar devam ederken 11 ilde okulların açılış tarihi üç kategoriye ayrılmıştı. Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim ve öğretim başlarken Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay'da okulların ne zaman açılacağı merak edildi. 

HATAY, ADIYAMAN, MALATYA VE KAHRAMANMARAŞ'TA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Deprem bölgesindeki okullar  farklı tarihlerde açılıyor. 3 kategoride tarih belirlendiği bildirilirken birinci kategoride yer alan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim 1 Mart'ta başladı. İkinci kategoride yer alan illerden Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de okullar 13 Mart Pazartesi günü açıldı. Üçüncü kategoride yer alan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da okullar henüz açılmazken bu illerde eğitim ve öğretim 27 Mart Pazartesi 2023 tarihinde başlayacak. Söz konusu tarihle ilgili okulların açılışı için çalışmalar devam ederken aksi bir durumda bakanlık tarafından bilgi  verileceği kaydedildi.

İlgili Haberler