Hayata Dönüş Kredisi duyuruldu! 250 bin liraya kadar 60 ay vadeli kredi o kişilere verilecek

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 11 ilde yıkım yaşandı. Yaşanan yıkımda binlerce ev yıkılırken maddi manevi kayıplar yaşandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 'Hayata Dönüş Kredisi'nin de detayları açıklandı.
Hayata Dönüş Kredisi duyuruldu! 250 bin liraya kadar 60 ay vadeli kredi o kişilere verilecek

Hayata Dönüş Kredisi duyuruldu! 250 bin liraya kadar 60 ay vadeli kredi o kişilere verilecek - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkisi altına aldı. Yaşanan büyük yıkımda binlerce ev yıkıldı ve binlercesi de ağır hasar aldı. Yaşanan yıkımda bilanço ağırlaşırken maddi kayıpların giderilmesi için çeşitli destek açıklamaları yapıldı. Bu bağlamda daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 'Hayata Dönüş Kredisi' adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenecek olan krediden depremden etkilenen il ve ilçelerde faaliyet gösteren esnafa işletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik finansman desteği sağlamak amacıyla oluşturulduğu kaydedildi. 

HAYATA DÖNÜŞ KREDİSİ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan kredi desteğine ilişkin olarak son dakika gelişmesi yaşandı. Bahsi geçen 'Hayata Dönüş Kredisi'nden depremde ağır hasara uğrayan Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş illeri ve tüm ilçeleri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların yararlanacağı kaydedildi. Buna göre, esnaf ve sanatkarlara azami 250 bin liraya kadar 12 ay ödemesiz ve 60 ay vadeli olarak işletme kredisi verileceği öğrenildi. Kredi faiz oranı ise yüzde 7,5 olarak açıklanırken kredinin yarısı Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan destekli olarak sunulacak. Söz konusu kredinin ödemeleri ile ilgili olarak 12 ay ödemesiz dönemi takiben 1, 3, 6 ay taksitli olacağı da aktarıldı. Mevcut kooperatif ortakları için Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKK) kefaleti, doğrudan kullandırımlar için banka lehine teminat alınacağı bildirildi.

KREDİ PAKETİ YIL SONUNA KADAR KULLANILACAK

Hayata Dönüş Kredisi'nin kullandırım koşulları da açıklandı. Depremde ağır hasara uğrayan ve 6 Şubat'tan önce vergi kaydı bulunan esnaf ve sanatkarlara kredi desteğinin sağlanacağı öğrenildi. Ödemesiz dönemde müşteri için tahakkuk edecek faiz, ödeme tablosu doğrultusunda sonraki yıl taksitlerine bölünerek vade boyunca tahsil edilecek ve kredi limiti mevcut işletme kredisi şahıs üst limitine dahil olmayacak, ilave olarak tanımlanacak. Esnaflık faaliyeti şartı sadece kaydi olarak kontrol edilecek ve deprem nedeniyle geçici olarak faaliyetine ara verenler de krediden yararlanabilek ve kredi kampanyası 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek.

İlgili Haberler