Bankada altını ve doları olanlar dikkat! İslam Memiş yatırımcıları uyardı

Bankada altını ve doları olanlara uyarı geldi. İslam Memiş yatırımcıları acele edin diyerek uyardı.
Bankada altını ve doları olanlar dikkat! İslam Memiş yatırımcıları uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bankada altını ve doları olanları uyardı. Memiş yapmış olduğu açıklamada yatırımcıların fiziki paralarına dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek bankada doları ve altını olanları uyardı. İşte detaylar. 

İslam Memiş son zamanlarda altında ve dolardaki hızlı değişimlere vurgu yaparak bankada doları ve altını olanlara önemli uyarılarda bulundu. İslam Memiş bankalarda kontrollü yasaklama geleceğini söyledi. Dolar ve altını olanlar için acele etmeleri gerektiğini ifade etti. Hazıran ayına yönelik tahminlerini açıkladı. Peki doları ve altını olanlar ne gibi bir yol izlemeli. İşte detaylar. 

BÜYÜK PLANI ANLATACAĞIM

Altın ve Papa Piyasaları Uzmanı İslam Memiş haziran ayında yapacakları operasyonu anlattığını söyleyerek asıl hedeflerininin ne olduğunu anlatacağım diyerek şu ifadeler ile açıklamalarına devam etti; "Bugün ise asıl hedefledikleri “Büyük Planı” anlatacağım. Son iki yıldır dünya genelinde merkez bankalarının ortak hareket ettiğini iddia etmiştim. Bu iddiamı iki yıldır devam ettirdiğimi ve sık sık dillendirdiğimi anımsatmak isterim. İnanın veya inanmayın.

Bugün inanan ya da inanmayanların durumu farklı. Bu iddiamı “önüne yem atılması” örneği ile vermiştim. Bugün kafasını kaldıranlar, kendini maalesef kafeste buldu." şeklinde konuştu. 

Tüm ülkelerdeki bankaların vatandaşların varlıklarına önce erişiminin kısıtlandığını söyleyen Memiş günlük alım- satım- çekim sınırı, alıt- satım makas aralıkları, işlem sınırlandırması gibi bazı sınırlamalar konulduğuna değindi. ABD'deki bankaların 2 bin dolar üzerindeki para çekimlerinin bir gün önce bildirilmesi zorunluluğu getirdiğini söyledi. Bu ödemeleri suç dolandırıcılığına karşı reddedebileceklerini ise müşterilerine duyurduğunu ifadelerine ekledi. 

GARANTİSİ YOK!

İslam Memiş Merkez Bankası'nın (TCMB) ise döviz talebini azatlmaya yönelik yeni adımlar attığının görüldüğünü söyleyerem bankaların günlük döviz alım limitini yüzde 25 oranında düşürdüğünü söyledi. Nakit avans çekme ve kuyum altın harcamalarını sondarmış gelen tepkiler sonrasında ise geri adım attığını söyledi. Fakat seçimlerden sonra tekrar yapılmayacağının bir garantisinin olmadığını söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti; 

"Son iki yıldır “Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması” projesi için birçok uygulama devreye girmişti. Yani, fizikî varlıkların belli bir miktarı sisteme dahil edildi. “Kara gün” dostu olan birikimler “sistem gününe” kurban gitti. Geçen yıl bu sistemi “desteklemediğimi” belirtmiştim. Düşüncem aynı. Sonraki plan ne?" şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler