İslam Memiş altın alacaklara son tren diyerek uyardı! O tarihte altın yükselecek aman dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara ve altın alacaklara yükselişe geçecek olan tarihi açıkladı.
İslam Memiş altın alacaklara son tren diyerek uyardı! O tarihte altın yükselecek aman dikkat

Özellike bu sene altında yaşanan sık sık değişimlerin ardından yaptığı yorumlar ile gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş seçim öncesinde son değerlendirmelerini yaptı. 14 Mayıs seçimlerinin ardından da yaşanabilecek olan artış hakkında uyarı yapan Memiş, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde piyasalarda nasıl bir karşılık bulabileceği konusu hakkında da açıklamalarda bulundu. 

28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan ikinci tur seçimlerinin ardından altına nasıl bir değişimin yaşanabileceği konusunda merak edenlere açıklamalarda bulunan Memiş, yalnızca seçim sonrasında değil diyerek yükselişin asıl tarihini verdi. 

HAZİRAN AYINA ÇOK DİKKAT! 

Düğün sezonunun açılması ile birlikte de altın fiyatlarının daha da yakından takip edilmeye başlandığı bu dönemde seçim sürecinin altın fiyatlarında nasıl bir etki oluşturabileceğini merak edenlere yanıt veren İslam Memiş, asıl değişimin Haziran ayında olabileceğini ifade etti. 

Yaptığı son açıklamalarda “İşine bakan, kendi varlıklarına odaklananlara derim ki “Seçimi bırak, Haziran’a bak. Çünkü Haziran’da son tren var. İnecekler veya gidecekler bu treni beklesin. Bu trende büyük bir sürpriz var” diyerek yatırım konusunda kişilerin dikkat etmesi gerekenlerden bahsetti.

DOLAR KARŞISINDA HER ŞEY YÜKSELECEK! 

Haziran ayına bakıldığı zaman yalnızca altının değil dolarda da değişimlerin görüleceğini ifade eden İslam Memiş, “Haziran, dolar endeksinin (dxy), düşüşünün başlayacağı bir ay olacak. Hedef 92-94 seviyesi. 2024’de ise 70 seviyesi. Yani, doların (dolar/TL değil) uluslararası piyasalardaki değer kaybından bahsediyorum. Bu da dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreci işaret ediyor” ifadeleri ile Fed için artık faiz atırımı yapmayacağını hatta indirim için fırsat kollandığından bahsetti. 

Son olarak da yatırım yapmak isteyen kişiler için de değerlendirmeler yapan Memiş, "“Ancak Haziran’da dolar ile son kez büyük bir vurgun yapacaklar! Yani, altın ve gümüşün ons fiyatı (xau/usd-xag/usd) (gramlar değil) 1.910 dolar, EUR/USD paritesi 1,07, Bitcoin 22.500 dolar seviyelerine gerileyebilir. Son altın vuruşu yapacaklar! Ya sonra?" diyerek sözlerini dolar karşısında her şeyin yükselişe geçeceğini açıklayarak tamamladı. 

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadelerin tamamı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

İlgili Haberler