Bakanlık milyonlara duyurdu! Bugün hesabınıza geçen o ödemeler için banka hesabınızı inceleyin

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi aileler için çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Aylık olarak düzenli şekilde yapılan Aile Destek Ödemeleri de hak sahibi olarak belirlenen kişilerin gündeminde yer alırken bakanlıktan açıklama geldi.
Bakanlık milyonlara duyurdu! Bugün hesabınıza geçen o ödemeler için banka hesabınızı inceleyin

Bakanlık milyonlara duyurdu! Bugün hesabınıza geçen o ödemeler için banka hesabınızı inceleyin - Her ay ihtiyaç sahibi olarak belirlenen bireylere destek yardımı yapılıyor. Mart ayı ile birlikte ödemelerin yapılacağı tarihler araştırılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI HESAPLARA YATIRILDI

Yaşlı ve engelli aylıkları alan hak sahipleri ödemelerin hesaplara gerçeceği tarih için bekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mart ayına ilişkin 2,7 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığını ve engelli aylığını hesaplara yatırdıklarını duyurdu. Mart ayında ödemelrin yapıldığı yaşlı aylığı ve engelli aylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, yaklaşık 1,5 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, engelli aylığı kapsamında da yaklaşık 1,2 milyar TL’lik destekte bulunduklarını belirtti.

BAKAN YANIK'TAN AÇIKLAMA

Engelli ve yaşlı bireylere yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerinin altını çizen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ''Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Mart ayına ilişkin 2,7 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık.'' ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar doğrultusunda yürütüldüğünü belirtti. Bu kapsamda hak sahibi kişiler banka hesaplarını kontrol ederek ödemeler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. 

İlgili Haberler