Aile destek ödemesi hesaplara yattı mı? Ayın kaçında yatacak?

Aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? İşte yanıtı.
Aile destek ödemesi hesaplara yattı mı? Ayın kaçında yatacak?

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hak sahibi ailelere ek gelir olarak aylık ödeme yapıyor. Bu ödeme Aile Destek Paketi kapsamında ödeniyor. Peki 2023 Mart ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Ne zaman yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan aylık ödemeler 850 TL ile 1250 TL arasında yapılmaktadır. Vatandaşların gelirlerine göre yapılan bu ödemeler aylık olarak ödenmektedir. Peki 2023 Mart ayı Aile Destek ödemesi hesaplara yatırıldı mı? Ayın kaçında hesaplarda olacak?

Geçtiğimiz yıllardan beri yaşadığımız pandemi sürecinden olumsuz yönde etkilenen dar gelirli vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından destek ödemesi verilmektedir. Bu destek ödemesi aylık olarak ödenmektedir. Aile destek ödemesi alan dar gelirli vatandaşlar Mart ayının destek ödemesinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merak ediyor. 

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi; "Çocuk desteği bileşeni apsamında 2,4 milyon hane için 1 milyar TL ve Aile desteği bileşeni kapsamında 3,3 milyar TL olmak üzere toplam 3,3 milyon hanemize 4,3 milyar TL tutarında destek ödemesi yapacağız." denildi. Aile destek ödemeleri 8 Mart 2023 tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başladı. Ayın son gününe kadar ödemeler sürebilmektedir. 

Söz konusu destek proğramından 12 ay boyunca yararlanılacaktır. Ailelere ödenecek olan bu destek ödemeleri ise 2023 Haziran ayına kadar sürecektir. 

İlgili Haberler