65 yaş yaşlılık maaşı evde bakım parası dul ve yetim aylığı alanla müjde! Paralar hesaplara yattı

Milyonlarca kişiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı beklenen müjdeli haberi duyurdu!
65 yaş yaşlılık maaşı evde bakım parası dul ve yetim aylığı alanla müjde! Paralar hesaplara yattı

65 yaş yaşlılık maaşı evde bakım parası dul ve yetim aylığı alanla müjde! Paralar hesaplara yattı - Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken gözler açıklanacak olan zam müjdesine çevrilmişti.

Zamlı maaşlara kısa bir süre kala beklenen güzel haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Kasım ayına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Göktaş yapmış olduğu açıklamasında hak sahiplerine ödemelerin yatırıldığını müjdeledi.

DEVLETİN SOSYAL YARDIM MAAŞLARI HESAPLARA YATIRILDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Kasım ayına ilişkin 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını açıkladı. Kasım ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını kaydetti.

sosyal-yardim.jpg

Bakan Göktaş, yaklaşık 1,4 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Kasım ayına ilişkin 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği’nin de Türkiye Aile Destek Programı’na eklenmiş yardımların kapsamları genişletilmişti. Dul ve yetim maaşları da hesaplara yatırılırken tüm bu ödenen rakamlara Ocak ayında gelecek olan zam oranı bekleniyordu.