5 ay içinde ekmeğe ikinci zam geldi

Ekmek fiyatlarına son aylarda gelen peş peşe zamlara bir yenisi daha eklendi. Aktarılan son habere göre yılın son günlerinde o ilimize ekmek fiyatlarına 5 ay içinde ikinci defa zam geldi. Zamlı ekmek fiyatları açıklandı.
5 ay içinde ekmeğe ikinci zam geldi

Ekmek fiyatlarına Van’da 5 ay içinde ikinci defa zam yapılacağı ifade edildi. Zam haberlerine her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Asgari ücretin henüz artmadığı bu günlerde ekmek fiyatlarına yeni bir zam geldiği duyuruldu.

EN UYGUN EKMEK VAN’DA SATILIYOR

Konu ile ilgili aktarılan son habere göre Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, "3 ay önce almamız gereken bir rayiçti. Ancak esnafımızın özverisi ve fedakarlığından, ayrıca vatandaşlarımızı da zor durumda bırakmamak için böyle bir karar alınmıştı. Ancak geldiğimiz noktada biz ekmeğin rayiç bedelini 6 TL’den aldığımız zaman mazot 19 TL idi. Şimdi ise mazot 40 TL. Bunun yanında artan asgari ücret, maya, un, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar ekmek maliyetine yansımaktadır” açıklamasını yaptı. Işık, açıklamasının devamında Türkiye genelinde en uygun ekmeğin se Van’da satıldığını söyledi.

Ekmeğin yeni fiyatını duyuran Işık, “Bu nedenle gerek yetkililerle gerekse esnafımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda pazartesi gününden itibaren 210 gram somun ekmek ile 200 gram pide ekmeği 7 TL’den, çörek ise 10 TL’den satılacaktır" açıklamasını yaptı.

EKMEK FİYATLARI

Zamlanan ekmek fiyatlarına göre 210 gramlık somun ekmek 6 TL’den 7 TL’ye, çöreğin fiyatı ise 7,5 TL’den 10 TL’ye çıktı.