MEB’den 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıfları şoke eden karar! 7 ders birden..

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için harekete geçti. Aktarılan son habere göre özellikle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar için derslerle ilgili yeni bir karar geldi. 7 ders birden ekleniyor. İşte detaylar..
MEB’den 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıfları şoke eden karar! 7 ders birden..

Bakanlık, öğrencileri şaşırtan bir karara imza attı. Aktarılan son habere göre okullara yeni derslerin geldiği belirtildi. 7 seçmeli dersin ne olduğu öğrenciler tarafından merak konusu olurken detaylar netleşmeye başladı.

7 SEÇMELİ DERS GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl hem ders hem de okulların geneli ile ilgili yeni kararlar almaya devam ediyor. Bu kapsamda müfredata dahil olacak yeni dersler de açıklandı. Hem veli hem de öğrencileri yakından ilgilendiren kararın detaylarına göre öğrenciler için 7 seçmeli dersin adı açıklandı.

2023/07/28/okul-tatili.jpg

DERSLER ONAY ALDI

Aktarılan son habere göre Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun onaylamasından sonra dersler, programlara eklenerek uygulanmaya başlandı. Öğrenciler kadar velilerin de merak ettiği derslerin isimleri şu şekilde sıralandı:

Afet bilinci,

Ahlak ve yurttaşlık, görgü kuralları, nezaket,

Bilim uygulamaları,

Oyun, robotik kodlama,

Dijital ve geleneksel sanatlar,

Halk oyunları, masal ve destanlar,

Temel yaşam becerileri, aile,

Yapay zeka uygulamaları

2023/10/10/resized-2f7cc-9eee2b6eilkokul6nqs-cover.jpg

30’A YÜKSELMİŞ OLDU

Derslerin onay alması ve uygulanmaya başlanması ile birlikte seçmeli derslerin sayısı son 7 dersle birlikte 30’a yükseldi.

YAPAY ZEKA DERSLERİ GELDİ

Son dönemin popüler alanlarından olan yapay zeka da öğrencilere ders olarak gösterilmeye başlandı. Öğrenciler bu dersi seçmek istediklerinde ilk olarak yapay zeka uygulamaları 1 daha sonra da yapay zeka uygulamaları 2 isimli dersi görecek.

Derste hem teorik hem de pratik için uygun ortamlar oluşturulacak. Öğrencilerin becerisinin geliştirilmesi amacı ile her öğrenciye bir uygulama yaptırılması da amaçlanacak.