1 gramı bile SERVET değerinde bulan köşeyi dönecek! Altını 20'ye katladı duyan kapışmaya başladı

Tüm dünyada değerli maden denildiğinde akla ilk altın, pırlanta ve gümüş gibi madenler gelse de aslında en pahalı olan maden başkası çıktı.
1 gramı bile SERVET değerinde bulan köşeyi dönecek! Altını 20'ye katladı duyan kapışmaya başladı

1 gramı bile SERVET değerinde bulan köşeyi dönecek! Altını 20'ye katladı duyan kapışmaya başladı - Yatırımcıların değerli maden arayışları tüm hızı ile devam ederken Türkiye'de yatırım denilince akla sadece altın, gümüş ve pırlanta gibi değerli madenler gelirken aslında çok daha değerli bir madenin olduğu ortaya çıktı.

Altından bile çok daha değerli olan maden hakkında yapılan açıklama ile yatırım yapmak isteyen kişilere de yeni bir kapı aralanmış oldu. Son dönemde yıldızı parlayan ve artık Türk yatırımcılarının da radarına girmeye başaran madenin ismi ise Rodyum olarak açıklandı.

RODYUM ALTINI SOLLAMAYA BAŞLADI!

Sadece değerli olması ile yatırımcıların ilgisini çeken bir maden olmaktan çok daha fazlasını sunan rodyum ayrıca sahip olduğu özellikleri ile de dikkat çekiyor. Altına göre oksijenle reaksiyon oranının çok daha düşük olması, korozyona ve oksidasyona karşı çok daha dayanıklı olması ile pek çok alanda da kullanılır.

doryud.jpg

Son derece nadir bulunması nedeniyle fiyatı oldukça yüksektir. Dünya'nın kabuğunda yaklaşık olarak milyonda 0,000037 oranında bulunurken, altın milyonda yaklaşık olarak 0,0013 oranında bulunur. Bu elementi en fazla Rusya ve Güney Afrika ülkeleri üretirken Nikel ve Bakır elementleri rafine edilirken yan element olarak ortaya çıkar.

Dünyada toplam 3 bin ton rodyum rezervi olduğu tahmin edilirken yılda ise 16 ton üretim yapıldığı tahmin edilmektedir. Gümüş ve beyaz renge sahip element son derece parlak olduğu için son yıllarda takılarda da kullanılmaya başlanırken bu sayede altın yatırımcısının da alternatif seçeneği olarak öne çıkmayı başarmıştır. Yatırımcılar için ayrıca işlenmemiş külçe şeklinde satışı da yapılmaktadır.

NOT: usakgundem.com tarafından içerik aktarılmış olup, haberimiz yatırım tavsiyesi değildir.