Yaz tatili kısalacak mı? 2024 MEB son dakika yaz tatili kararı

Öğretmenler kadar öğrenciler ve veliler de yaz tatilinin kısalıp kısalmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz tatilleri için harekete geçerek yeni bir planlama yaptığı öğrenildi. Peki, yaz tatili kısalacak mı? 2024 güncel MEB takvimi
Yaz tatili kısalacak mı? 2024 MEB son dakika yaz tatili kararı

Konu ile ilgili sosyal medyada MEB’in yaz tatilleri için harekete geçtiği ve yeni düzenleme ile birlikte 180 gün olan eğitim öğretim süresinin 200 güne çıkarılacağı konuşulmaya başlandı. Peki, yaz tatili kısalacak mı? Okullar geç kapanıp erken mi açılacak?

ARA TATİL ÖNCESİ FLAŞ GELİŞME

Eylül ayında yeni eğitim öğretim dönemine başlayan öğrenciler kasım ayında ilk ara tatillerini yaptı. Daha sonra ocak ayında sömestr tatilini yapan öğrenciler şubat ayında 2023 – 2024 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısına başladı. Ancak ikinci ara tatil dönemi gelmeden flaş bir gelişme yaşandı.

MEB’in yaz tatilini artık kısaltacağını ve buna göre bir takvim hazırlayacağı öğrenildi. Peki, yaz tatili kısalacak mı? Yaz tatili kaç gün olacak?

OKUL GÜNÜ 200 GÜNE ÇIKARILACAK

Konuya ilişkin bugün Sabah Gazetesi’nin aktardığı haberin detaylarına göre MEB eğitim öğretim sürecinin uzatılarak, tatilleri azaltma planına gidiyor. Buna göre ara tatiller devam edecek. Ancak öğrencilerin okula gitme sürelerinde artış görülecek. 180 gün olan eğitim öğretim süresinin yapılacak çalışma ile birlikte 200 güne çıkartılması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLER KAÇ GÜN OKULA GİDİYOR?

Yayımlanan takvime göre öğrenciler 90 gün ilk dönem, 90 gün de ikinci dönem olmak üzere toplamda 180 gün okula gidiyor. Ancak resmi tatiller ve hava muhalefetleri gibi sebeplerden ötürü okula gitme süresi 160 güne kadar gerileyebiliyor. Bu durumun önüne geçmek amacı ile eğitim öğretim gününün bir yıl içerisinde 200 güne tamamlanması için çalışma yapılıyor.