Ara tatilde SON DAKİKA gelişmesi! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri üzgün veliler mutlu

Bir süredir okullarda hem güz hem de bahar döneminde ara tatil uygulanıyordu. Aktarılan son habere göre ilkinin kasım ayında ikincisinin ise nisan ayında uygulanacağı bilinen ara tatilde önemli bir gelişme yaşandı. Öğrenciler üzgün, veliler mutlu!
Ara tatilde SON DAKİKA gelişmesi! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri üzgün veliler mutlu

Son dönemlerde ara tatil kalkıyor iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki ikinci dönem ara tatil kalkacak mı? Aktarılan son habere göre bu yıl Ramazan Bayramı sebebi ile ara tatil uygulanmayabilir. Detaylar haberimizde

BAKAN TEKİN SİNYALİ VERMİŞTİ

Öğrencilerin yoğun ders programında biraz olsun dinlenebilmeleri için bir süredir her iki dönemde de 1 haftalık ara tatil uygulanıyordu. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geçtiğimiz dönemlerde ara tatil için “Biraz olmayacak gibi duruyor” açıklaması gelmişti. Bunun üzerine öğrenciler ara tatilin kalkıp kalmayacağını merak ediyor. İşte Bakan Tekin’in o açıklaması:

“Bakanlığımızdaki eğitim öğretimle ilgili genel müdürlüklerin içinde bir daire başkanlığı var. Hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalar, attığımız tüm adımlar o daire başkanlığı tarafından değerlendiriliyor. 'Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor.' şeklinde verilen haberler, aslında İzleme Değerlendirme biriminin ara tatillerle ilgili işlevsel mi değil mi yönünde yaptığı rutin değerlendirme. Oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz”

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatilin ne zaman olacağı merak ediliyor. MEB’in yayımladığı takvime göre 8 Nisan 2024 Pazartesi ve 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında ara tatil yapılacak.

ARA TATİL KALKIYOR MU?

Ara tatilin bu sebeple kalkıp kalmayacağı son dönemlerde sıkça araştırılıyor. Ramazan Bayramı ile ikinci ara tatilin denk gelmesi sebebi ile ara tatilin uygulanmamasının ihtimal dahilinde olduğu ifade edildi.

Ancak konu ile ilgili resmi bir açıklama olmadığını hatırlatmakta fayda var. Ara tatilin uygulanmama ihtimali ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini şimdiden üzdü.