MEB son dakika yaz tatili kararı aldı! Tatil değişiyor ilkokul ortaokul lise 81 ilde tüm kademelerde...

Yaz tatili UZATILDI mı, kısalacak mı sorusuna beklenen yanıt geldi. Yaz tatili değişiyor MEB çalışma takvimi 2024 2025 sil baştan değişiyor. İşte o düzenleme...
MEB son dakika yaz tatili kararı aldı! Tatil değişiyor ilkokul ortaokul lise 81 ilde tüm kademelerde...

MEB son dakika yaz tatili kararı aldı! Tatil değişiyor ilkokul ortaokul lise 81 ilde tüm kademelerde... Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim sisteminde yeni düzenlemelere imza atmaya devam ederken özellikle de bu sene alınan kararlar büyük tepkilere neden olmuştu.

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerden sonra kurulan yeni hükümette yeni Milli Eğitim Bakanı olarak görevi Mahmut Özer'den devralan Yusuf Tekin'in aldığı kararlar tartışmalara neden olmuştu. Özellikle de açık liselere geçiş, devamsızlıktan sınıf tekrarı ve sınıf geçmenin zorlaştırılması kararları tepkilere neden olurken hem veliler hem de öğrenciler düzenlemelere tepki göstermişti.

MEB'DEN SON DAKİKA TATİL DÜZENLEMESİ! YAZ TATİLİ UZATILDI MI, KISALACAK MI 2024?

İktidara olan yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı tatil süreleri için yeni düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Dünyada en çok tatil yapan ülkelerden biri olan Türkiye'de öğrencilerin daha fazla okula gitmelerini sağlamak adına MEB çalışma takvimi güncellenecek.

meb-takvimi.jpg

Yeni takvim 2024-2025 eğitim öğretim yılı ile beraber uygulanmaya başlanacak. Bu nedenle alınacak olan karar okulların açılış tarihinde değişiklik olması halinde bu seneki yaz tatilini de etkileyecek. Türkiye'de şu anda okullarda 180 gün olarak uygulanan iş günü 200 güne çıkartılacak. Yani 20 günlük bir artış olacak.

YARIYIL TATİLİ KALDIRILDI MI, YAZ TATİLİ KALDIRILACAK MI?

Söz konusu düzenleme için 1 hafta belirlenen ara tatillerin kaldırılmayacağı ancak yaz tatilinin kısaltılacağı ifade edildi. Aradaki 20 günlük fark için yaz tatilinde 20 günlük kısaltma yaşanabilir. Türkiye'de yaz tatili uygulaması 13 hafta olarak belirlenirken yapılan yeni düzenleme sonrasında ara tatillere geçiş yapılması ile 11 haftaya indirilmişti. Dünyada en uzun ara tatil yapan ülkeler 11.5 hatfa ile Estonya olarak ilk sırada yer alırken en az tatil yapan ülke ise 5-6 hafta ile Yeni Zelanda.