Okullarda son hafta ders programı MEB! Bu hafta okul var mı, yoklama alınacak mı?

Okullarda 15 Ocak Pazartesi günü ders işlenip işlenmeyeceği merak konusu oluyor. Bu hafta okullarda ders olacak mı, yoklama alınacak mı?
Okullarda son hafta ders programı MEB! Bu hafta okul var mı, yoklama alınacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullar ile alakalı olarak radikal kararlar almaya ve eğitim sisteminde farklı farklı uygulamalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda alınan son karar tam bir bilinmezlik yaşanmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı okulların son haftasında özel etkinlikler yapılmasına karar verdi ama bunların ne şekilde olacağını öğretmenler bile henüz tam öğrenemediler.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda son hafta ders olup olmayacağı, hangi etkinliklerin yapılabileceği ve öğretmenlerin öğrencileri ne şekilde yönlendireceklerine dair kararın ayrıntılarını il ve ilçe müdürlüklerine gönderdi. Öğretmenler gönderilen bu yazı ile bu hafta uygulayacakları işlemleri öğrenebilecekler.

BU HAFTA YOKLAMA ALINACAK MI?

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından okulların ilk döneminin son haftası için özel bir uygulama yapılacağına dair resmi yazı hazırlandı. Bu resmi yazıya göre okullarda son hafta da yoklama alınacak. Yoklama alınmayacağı şeklinde uygulama yapılmayacak.

SON HAFTA DERS VAR MI?

Hazırlanan “Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı” çerçevesinde okullarda yapılacak uygulamalar belirlendi. Okullarda dersler aynı şekilde devam edecek. Ancak son haftanın dolu dolu geçmesi için çeşitli etkinliklerin yapılması tavsiye ediliyor. Bu etkinlik önerileri okulun, bulunulan çevrenin dikkate alınarak yapılması ve velilere ekstra külfet çıkartılmadan gerçekleştirilmesi istendi. Öğrencilerin okulun son haftasını coşku ile geçirmeleri için etkinliklere bu kriterlerle şekil verilmesi talep edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın planlamasına göre 22 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında dönem arası tatil uygulaması olacak. Okullar 5 Şubat’ta ikinci döneme başlayacaklar. 8-12 Nisan ise ikinci dönem ara tatili olacak. Okullar ise 14 Haziran’da kapanacak.