MEB 81 il valiliğine SON DAKİKA duyurusu geçti! ilkokul ortaokul lise tüm kademelerde İPTAL edildi

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika kararı açıklandı. MEB açıklama - son dakika duyurusu ile okullarda son hafta ders programı değişti! İlkokul ortaokul lise MEB duyurusu SON DAKİKA iptal kararı açıklandı.
MEB 81 il valiliğine SON DAKİKA duyurusu geçti! ilkokul ortaokul lise tüm kademelerde İPTAL edildi

MEB 81 il valiliğine SON DAKİKA duyurusu geçti! ilkokul ortaokul lise tüm kademelerde İPTAL edildi - Milli Eğitim Bakanı olarak yeni kurulan hükümette göreve atanan Yusuf Tekin peş peşe yeni kararlar almaya devam ederken bu kararlardan bir yenisi daha ilan edildi.

Bakan Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında okullarda son hafta ders programı için değişiklik kararı aldıklarını ilan etti. Yapılan açıklama kapsamında tüm Türkiye genelinde okullarda son hafta ders işlenmeyeceğini, bunun yerine öğrencilerin eğlenceli etkinlikler yapacakları duyuruldu. İşte kararın detayları...

OKULLARDA SON HAFTA DERS PROGRAMI DEĞİŞTİ! İLKOKUL ORTAOKUL LİSE DERS PROGRAMI...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında "15 günlük tatil süreci öncesinde okullarımızda bugün itibarıyla genel anlamda öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme süreçlerini tamamlamış durumda. Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarının sonunda da aynı durumla, yani haziran ayında benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk.

1-001.jpg

O son haftalar genellikle çocuklarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi. Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları, gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz ve önümüzdeki hafta bütün okullarımızda bilgi yarışmalarından münazaralara kadar, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikaye, roman ve benzeri okuma ve bunları yorumlama etkinliklerine kadar şenlik havasında geçmesini istiyoruz.

2-001.jpg

Bununla ilgili de okullarımıza ne tür nasıl davranacaklarını veya ne tür etkinlikler yapacaklarını dair bir paylaşımda bulunduk" diyerek yeni programın uygulamaya alınacağını duyurdu.

Söz konusu genelge 81 il valiliğine gönderilirken uygulama Pazartesi günü itibari ile başlayacak. Öğrenciler okullarda ders işlemeyecek ve derslerin yerine eğlenceli etkinliklere yer verilecek.