Okullarda son hafta ders yapılmayacak! MEB okullarla ilgili son dakika 2. dönem kararı aldı tüm dersler İPTAL oldu

MEB son dakika aldığı kararı açıkladı.
Okullarda son hafta ders yapılmayacak! MEB okullarla ilgili son dakika 2. dönem kararı aldı tüm dersler İPTAL oldu

Okullarda son hafta ders yapılmayacak! MEB okullarla ilgili son dakika 2. dönem kararı aldı tüm dersler İPTAL oldu - Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren kararlar açıklamaya devam eden Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde yeni aldığı kararı duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar hazırlanan resmi yazı ile tebliğ edilirken okullarda son hafta dersler iptal edildi. Okullarda ders yapılmaması ile ilgili MEB tarafından müdürlüklere ve ilgili kurumlara resmi yazı gönderildi. Yazıya göre son hafta ders yerine etkinlik yapılacak.

OKULLARDA SON HAFTA DERSLER İPTAL EDİLDİ! TATİL OLACAK MI, OKULA GİDİLECEK Mİ?

Milyonlarca öğrenci ara tatile girmek için geri sayıma devam ederken bugünden itibaren okullarına kapanmasına 9 gün kalmıştı. 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin MEB son dakika kararları almaya devam ederken bu kararlardan biri daha son dakika açıklandı.

meb-1.jpg

MEB tarafından yapılan açıklamada okulların son hatfası dönem sonu faaliyet haftası ilan edilirken bu karar kapsamından tüm derslerin iptal edilmesi istendi. Yayımlanan duyuruda "Bakanlığımıza bağlı okul kurumlarda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, merkez teşkilatımızca koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir.

Öğrenciler bu etkinliklere bir sorumluluk üstlenerek, ürün ortaya koyarak veya performans sergileyerek katılım sağlamakta, bu vesileyle okullarımızda nice başarı hikâyeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar, çevre/ insan duyarlılığına dair faaliyetler ortaya çıkmaktadır.

Bu kapsamda; Bakanlığımızca 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" hazırlanmıştır" diyerek düzenlenecek etkinliklerin velilere külfet çıkarılmadan planlamaların yapılması istendi.

meb-2.jpg

Alınan karar kapsamında okullar tatil olmayacak ve öğrenciler son haftada okula gidecek ancak okullarda ders işlenmeyecek. Bunun yerine MEB tarafından okullara gönderilen yazı kapsamında belirlenen etkinliklere yer verilecek. Perşembe günü ise okullarda gezi programları düzenlenecek.