Milli Eğitim Bakanlığı’ndan YENİ KARAR Resmi Gazete’de yayımlanmıştı! Ücretsiz..

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dönemlerde peş peşe yeni kararlar gelmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre MEB, şehit, gazi yakını ve özel koruma altına alınan çocuklar için yeni bir uygulamayı devreye sokuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan YENİ KARAR Resmi Gazete’de yayımlanmıştı! Ücretsiz..

Geçtiğimiz günlerde de Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detaylarına göre özel okulların ücretsiz kontenjanları için yeni bir adım geliyor. MEB’in aktardığı haberin detaylarına göre gelecek yıl ücretsiz olarak özel okullarda eğitim alacak kişiler için detaylar belli oldu.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMIŞTI

16 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" resmen yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik özel okulların ücretsiz okutması gereken öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin yapılması için bazı düzenlemeleri de içerisinde barındırıyor. Hangi öğrencilerin özel okulda ücretsiz eğitim alacağına dair durumlar ise Özel Öğretim Kurumları Kanunu içerisinde yer alıyor.

TAMAMININ YÜZDE 3’Ü KADAR..

Yayımlanan kanunun 13. Maddesine göre özel okullardaki öğrencilerin tamamının yüzde 3’ünün ücretsiz okutulması gereken öğrenciler arasında şehit, gazi çocukları, korunma, bakım ya da barınma kararı verilen çocuklar olarak sıralanıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

MEB’in aktardığı haberin detaylarına göre belirtilen öğrenciler, özel okulların ücretsiz kontenjanlarından yararlanabilecek. Bu öğrencilerin özel okula kayıtlarının kolaylaştırılması amaçlanacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların dijital sistem üzerinden yaz dönemi zamanında yapılacağı belirtildi.

Ülkemizin genelinde özel okulların belirtilen kontenjanları doldurması hedefleniyor. Binlerce ücretsiz kontenjana yerleşmek isteyenler için başvurular yaz aylarında alınacak. Yerleştirme hakkı alan öğrenciler görüşmelerini yaptıktan sonra ücretsiz olarak sözleşmesini imzalayıp, kaydını yaptırabilecek.