MEB 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar için harekete geçti! Bundan sonra haftada 1 gün..

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yararlı bir eğitim alabilmesi için dönemsel olarak yeni kararlar almaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre MEB bu sefer 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar için harekete geçti!
MEB 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar için harekete geçti! Bundan sonra haftada 1 gün..

Aktarılan haberin detaylarına göre MEB, “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” programını hayata geçiriyor. Program kapsamında okul kantinlerinde çorba ve meyve etkinliği başlıyor. Programa göre işletmelerin gerekli belgeleri alması halinde üretildiği yerde tüketilmesi şartı ile okullarda haftanın bir günü çorba satışı yapılacak.

ETKİNLİK BAŞLADI

Okul kantinleri öğrenciler için harekete geçti. Aktarılan son habere göre öğrenciler için MEB harekete geçiyor. Okulumda Sağlıklı Besleniyorum programına göre okullarda çorba ve meyve günü düzenlenecek. İlk etkinlik de Ankara Canan Özbağı ilkokulu öğrencileri için düzenlendi.

SATIŞ YAPILACAK

MEB, 81 ile yazı gönderdi. Buna göre Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında resmi ve özel okullarda sağlıklı beslenmenin farkındalığı artırmak amacı ile yeni bir uygulama devreye alınacağı ifade edildi. Kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftada bir gün üretilen yerde tüketilmesi şartının taşınması halinde çorba satışının yapılacağı ifade edildi. Çorbanın fiyatının 25 TL olduğu belirtilirken, konu pek çok veli tarafından tepkiyle karşılandı.

Çorba satışının yanı sıra haftanın bir gününde de meyve günü etkinliği yapılacak. Bu şekilde öğrencilerin okulda daha sağlıklı beslenmesi amaçlanacak.

AFİŞLER ASILDI

Program kapsamında okullarda öğrenciler için afişler hazırlanıp asıldı. Meyve günü için "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler", "Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?" afişleri tasarlanırken, çorba günü için de "Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta", "Mercimek, domates, tarhana, ne duruyorsun kaşıklasana", "Çorbamız sofrada, lezzet ve sağlık bir arada" ifadeleri kullanıldı.