14 PİLOT il belli oldu! MEB'den son dakika 2. dönem ARA TATİL açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemelere imza atmaya devam ederken belirlenen pilot illerde denetimler sürüyor. İşte 2. dönem tatil kararı ve son dakika yeni MEB açıklamaları...
14 PİLOT il belli oldu! MEB'den son dakika 2. dönem ARA TATİL açıklaması

14 PİLOT il belli oldu! MEB'den son dakika 2. dönem ARA TATİL açıklaması - Mİlyonlarca öğretmen, öğrenci ve velinin kaderini etkileyecek olan kritik kararlara imza atmaya devam eden Milli Eğitim Bakanlığı yeni açıklamalarına devam ediyor.

Bu açıklamalardan birine de Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci imza attı. Yelkenci yapış olduğu açıklamasında 2. dönem ara tatili ve 14 pilot ilde başlatılan öğretmen akadamesi hakkında önemli ifadelere yer verdi. İşte o açıklamalar...

MEB'DEN SON DAKİKA 2. DÖNEM ARA TATİL AÇIKLAMASI! ARA TATİLLER KALDIRILACAK MI, İPTAL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tatil takvimi hakkında da açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci “Sahte haberler çok yapılıyor. Hikayeden haber siteleri var. Orada okunmak için yazıyorlar, haberin doğruluk yanlışlık hassasiyeti, ahlakı yok. Bize de bu haberler üzerine sorular geliyor. İşte ara tatilleri kaldıracakmışız. Konuşmadığımız bir şey. Biz eğitimle ilgili her konuyu takip ediyor, izliyoruz. Buna ara tatil de dahil. Yaptığımız izlemede gerek öğretmen, gerek öğrenciler, gerek veliler yüksek oranda ara tatillerin devam etmesi yönünde görüş bildirmişler” diyerek ara tatillerin alınan görüş üzerine devam etmesine karar verdiklerini ifade etti.

yelkenci.jpg

MEB 2. DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı tatili bu sene 9 Nisan, 10 Nisan, 11 Nisan ve 12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olup tatil kararı MEB tarafından açıklanan 2. dönem ara tatili olarak ilan edilen 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında yer alacak.

MEB PİLLOT İLLER İÇİN KARARINI ALDI! ÖĞRETMEN AKADEMESİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve 14 pilot ilden birisi olarak seçilen Kastamonu’da, 64 öğretmenin katılımıyla edebiyat, şehir ve kültür alanında iki grupta Öğretmen Akademisi oluşturuldu. Haftada bir gün, iki saat süreyle ders saatleri dışında, 13 hafta süreyle Kastamonu’nun tarihi konak ve mekanlarında alanında uzman isimlerle öğretmenler buluşturularak, kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Öğretmen akademesinin ana amacı ise öğretmenlerin bulundukları alanların dışına çıkartılarak enerjilerini arttırmak. Öğretmenleri moral ve motivasyon olarak desteklemeyi amaçlayan MEB böylelikle öğretmenlerin motivasyonlarını arttırmayı amaçlıyor.