MEB tüm okullarda sessiz sedasız uygulamaya aldı! İlkokul ortaokul lise hepsinde YASAKLANDI uymayana cezası olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni kararlar peş peşe uygulamaya alınırken yeni yasak kararı büyük yankı uyandırdı. Tüm okullarda ve sınıflarda resmen yasaklandı okula getirenin başı belaya girecek!
MEB tüm okullarda sessiz sedasız uygulamaya aldı! İlkokul ortaokul lise hepsinde YASAKLANDI uymayana cezası olacak

MEB tüm okullarda sessiz sedasız uygulamaya aldı! İlkokul ortaokul lise hepsinde YASAKLANDI uymayana cezası olacak - Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemi üzerinde değişiklikler yapmaya devam ederken bunlardan biri daha hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin göreve gelir gelmez bir dizi önemli değişikliğe giderken bu kapsamda açık liseye geçişin zorlaştırılması, devamsızlıktan sınıfta kalma, sınıf tekrarı gibi çok büyük yankı uyandıran karara imza atmıştı. Özellikle de sınava girecek öğrenciler ve ailelerin tepkisini çeken karar büyük yankı uyandırmıştı. Bir karar da cep telefonu için alındı.

SINIFA CEP TELEFONU İLE GİRMEK YASAKLANDI! OKULA CEP TELEFONU GETİRMEK YASAK MI, CEZASI VAR MI?

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız.

cep-telefonu-yasaigi.jpg

Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" diyerek sınıflara kesinlikle cep telefonunun sokulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Öğrencilerin okula telefonla gelmesi yasaklanmadı ancak sınıfa cep telefonu sokmaları kesinlikle yasaklandı. Öğrencilerin sınıfa cep telefonu sokması durumunda idari ceza ve disiplin cezası almaları gündeme gelecek.