Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması! MEB mevzuat değişikliği ilkokul ortaokul lise öğrencileri ZORUNLU oldu

MEB son dakika duyuru ile öğrenciler için yeni düzenlemeye gitti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni açıklamalar yaparak 81 ilde tüm kademelerde geçerli uygulamayı açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması! MEB mevzuat değişikliği ilkokul ortaokul lise öğrencileri ZORUNLU oldu

Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması! MEB mevzuat değişikliği ilkokul ortaokul lise öğrencileri ZORUNLU oldu - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni kurulan hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak koltuğa oturan Yusuf Tekin kritik düzenlemelere imza atmaya devam ediyor. Devamsızlıktan sınıf tekrarı ve açık liseye geçişin zorlaştırılması gibi çok sayıda önemli düzenlemeye imza atan Bakan Tekin yeni bir düzenlemeye daha gittiklerini ilan etti.

Trafikte Küçük Hata Yoktur sosyal sorumluluk projesinin lansmanına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin burada önemli açıklamalara imza attı. Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamasında Zeytinburnu Fatma Süsligil İlkokulu'nda yapılan lansman çalışmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni uygulamayı ilan etti.

MEB MEVZUATI DEĞİŞTİ! HER ÖĞRENCİ İÇİN EN AZ 40 SAATLİK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ!

Bakan Tekin yapmış olduğu açıklama ile mevzuatta buna göre değişiklikler yaptıklarını ve her öğrencinin yılda en az 40 saat bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer alacağını belirterek "Trafikte hepimiz hata yapıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda her hatamıza kendi zihnimizde bir meşruluk gerekçesi üretiyoruz. Sizden istirhamım, hatalarınızı meşrulaştıracak gerekçeler üretmeye çaba sarf etmeyin. Gerçekten de trafikte küçük hataların bedeli çok ağır oluyor." diye konuştu.

Velilere seslenen Bakan Tekin, "Bu çocuklar eğer iyi yetişmiyorlarsa hepimizin sorumluluğu var. Sizden istirhamım, toplumsal yapıda sorumlu olan insanlar, aileler, veliler, anne babalar, STK'lar olarak bizim de sorumluluğumuzu yerine getirmemiz. Bu da bu anlamda bu sorumluluk sürecinin bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu düzenleme sonucunda mevzuat değişikliği ile tüm kademelerde 81 ilde öğrenciler artık zorunlu olarak 40 saatlik sosyal sorumluluk projesi alacaklar. Bu projeler ile öğrencilerin bilinçlendirilmesi amaçlanacak.