Yeni zam hayırlı olsun Türkiye! Yüzde 400 ZAM geldi fiyatı şak diye 500 liraya yükseldi

Türkiye zam yağmuru ile sarsılmaya devam ederken bir zam haberi de TBMM'den geldi. Yeni yapılan düzenleme ile yüzde 400 zam geldi...
Yeni zam hayırlı olsun Türkiye! Yüzde 400 ZAM geldi fiyatı şak diye 500 liraya yükseldi

Yeni zam hayırlı olsun Türkiye! Yüzde 400 ZAM geldi fiyatı şak diye 500 liraya yükseldi - AK Parti tarafından hazırlanan 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda kabul edildi. Söz konusu düzenleme ile adli para cezalarına zam yapıldı.

Yeni düzenleme sonucunda adli para cezalarına ortalama yüzde 400 oranında zam yapılırken böylelikle günlük alt para sınırı 500 liraya yükselmiş oldu. Komisyonda kabul edilen düzenleme meclis gündemine de alınırken hızlı bir şekilde onaylanıp Resmi Gazete ile yayımlanması ve uygulamaya alınması bekleniyor.

8. YARGI PAKETİ MADDELERİ 2024!

"-Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç sayılacak; bu fiili gerçekleştiren kişi hem işlediği suç hem de örgüt adına suç işlediği için ayrı ayrı cezalandırılacak.

- Suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı 100 liradan 500 liraya yükseltiliyor.

- İcra ve İflas Kanunu'na göre bölge adliye mahkemesi hukuk dairelerince verilen nihai kararlara karşı tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içinde temyiz yoluna başvurulabilecek.

- Kesinleşmiş hapis cezasının infazı amacıyla ceza infaz kurumunda bulunan ergin bir kişi, isteği üzerine kısıtlanacak veya kendisine kayyum atanacak.

- Devlet güvenliğine ve anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından, silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi ayrıca 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Yapılan düzenlemeler sonucunda adli para cezalarına yüzde 400 zam gelirken bu nedenle en düşük para cezası günlük üst sınır 500 liraya çıkmış oldu. Cezaların caydırıcı olması için bu adımın atıldığı ifade edilirken vatandaş ise gelen zamların üst üste yaşanması nedeniyle tepki göstermişti.