Gram altında kuyumcu hesabı! Mart sonu fiyatını bugünden açıkladılar!

Altın piyasasında yaşanan gelişmeler sıkı bir şekilde takip edilirken kuyumcuların altın fiyatlarına dair beklentileri yeniden şekillenmeye başladı. Gram altın için beklenen Mart ayı zirve fiyatı ne kadar?
Gram altında kuyumcu hesabı! Mart sonu fiyatını bugünden açıkladılar!

Altın piyasasında oldukça hareketli günler geçiriliyor. Dolar karşısında olan tüm varlıklar değer kazanırken bu altın piyasasında çok sınırlı kaldı. Dolayısıyla altın için beklenen yükselişler henüz ons tarafında gerçekleşmedi. Ons altında fiyat hedefleri halen daha geçerli olurken dolar kurundaki yükselişler gram altını rekordan rekora koşturuyor. Ancak Türkiye’de altın piyasasında ikili fiyat sistemi uygulandığının bilinmesi gerekiyor.

GRAM ALTIN ŞU ANDA NE KADAR?

Kuyumculara gitmeden altın fiyatlarını herhangi bir yerden öğrenmek isteyen vatandaşlar bankalar arası piyasada uygulanan fiyat ile karşılaşıyorlar. Bu fiyata göre gram altın şu anda 2.039 TL’den işlem görüyor. Ancak vatandaş kuyumcuya gittiğinde bu fiyatı göremiyor. Kuyumcularda gram altın an itibariyle 2.123 TL’den satılıyor. Altın için de vatandaşın geçerli fiyatı kuyumcu fiyatı oluyor.

Gram altının fiyatının Şubat sonu itibariyle gelmiş olduğu nokta daha önce kuyumcuların tahmin ettiği gibi 2.100 TL ile 2.150 TL aralığında oldu. Bu fiyat hedefini tutturan kuyumcular şimdi mart ayının fiyat tahminlerini açıklamaya başladılar. Gram altın Mart ayında en yüksek kaç TL’yi görecek? Mart sonunda gram altın fiyatı ne kadar olacak?

GRAM ALTIN İÇİN YENİ HEDEFLER!

Uzun yıllardır Kapalıçarşı altın piyasasında kuyumcu esnafı olarak hizmet veren Cevher Altıntaş, “Altın fiyatlarında dolar kurunun desteği ile belirlediğimiz fiyatlar göründü. Tam da tahmin ettiğimiz seviyede ayı kapatıyoruz. Ons tarafından yeterince destek alınabilseydi fiyatlarda 2.200 TL üzerini görecektik. Ancak herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Altın fiyatlarında hakim olan trend yine yükseliş diyebiliriz.

Mart ayı altın fiyatları açısından Şubat ayından daha olumlu geçecek. Şubat ayında savrulan bir ons altın gördük ama bu Mart ayında olmayacak. Dolayısıyla gram altın fiyatı daha hızlı yükselecek. Mart ayının ilk yarısında 2.250 TL test edilecektir. Ay ortasında bence bu fiyata ulaşılacak. Sonrasında ise yaşanacak gelişmelere bağlı olarak gram altın Mart ayını 2.300 TL – 2.350 TL aralığında kapatacaktır.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.