Her ay 7.698 TL destek! Başvuranın parası banka hesabına yatıyor!

Devlet tarafından vatandaşlara nakit destekler verilmeye devam ediliyor. Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan vatandaşları maaşa bağlayarak ekonomik olarak destek oluyor.
Her ay 7.698 TL destek! Başvuranın parası banka hesabına yatıyor!

Türkiye’de sosyal devlet olma gereği devletin vatandaşlara sağladığı desteklerden her ay milyonlarca vatandaş yararlanıyor. Bu şekilde bütçelerindeki eksiklikleri kapatabilen vatandaşlar bazı ihtiyaçlarını da karşılayabiliyorlar. Özellikle de hayat pahalılığının çok sert şekilde yaşandığı dönemlerde devletin sosyal yardımlarının etkisi çok daha büyük oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çok çeşitli nakit destekler veriliyor.

AİLE BAKANLIĞI DESTEK DAĞITIYOR

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları üzerinden nakit destekler sağlanmaya devam ediliyor. Çeşitli konularda dezavantajlı olan vatandaşlar bu desteklerden yararlanabiliyorlar. İşi olmayanlar, işi olsa bile yeterli gelir elde edemeyenler, hane içi gelirleri az olanlar, çeşitli konularda yoksunluklar yaşayanlar devletin sosyal yardımlarını alabiliyorlar. Aile Bakanlığı’nın kriterlerini karşılayan vatandaşlara her ay maaş gibi sosyal yardım ödemeleri yapılıyor.

YAŞLI AYLIĞI ÖDENİYOR

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve yaşı ilerlediği için de çok da fazla çalışma imkanı olmayan vatandaşlara devlet yardım elini uzatıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar eğer sosyal güvenceleri yoksa Aile Bakanlığı’ndan yaşlı maaşı alabiliyorlar. Bu maaş her ay düzenli olarak ödeniyor. Başvurusunu yapıp incelenmesi tamamlananlara Aile Bakanlığı her ay 3.504 TL ödeme yapıyor.

ENGELLİLERE MAAŞ BAĞLANIYOR

Engelli vatandaşlar Aile Bakanlığı’nın en çok önem verdiği vatandaş grupları arasında yer alıyorlar. Bu vatandaşların çok fazla çalışma imkanları bulunmadığı gibi toplum içerisinde de büyük dezavantajlara sahipler. Sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlar 18 yaş üzeri iseler devlet engel oranlarına göre 4.196 TL’ye kadar maaş ödemesi yapıyor.

HASTALARA MAAŞ BAĞLANIYOR

Devlet hasta vatandaşları da maaşa bağlayarak bir jest yapıyor. Bu hastalıkların kronik hastalıklar olması gerekiyor. Sosyal yardım verilen hastalıklar tüberküloz veya SSPE olarak açıklanıyor. Ayrıca Aile Bakanlığı silikozis hastalarına da sosyal yardım ödemesi yapıyor. Silikozis hastalarına yapılan sosyal yardım için şu anda başvuru alınmasa da daha önce başvurmuş olan vatandaşlara aylık 7.698 TL destek ödemesi yapılıyor.