Milli Eğitim Bakanı Tekin'den SON DAKİKA sınıf tekrarı YENİ KURALLAR ve DEVAMSIZLIK açıklaması!

MEB tarafından getirilen yeni okul KURALLARI hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi.
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den SON DAKİKA sınıf tekrarı YENİ KURALLAR ve DEVAMSIZLIK açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den SON DAKİKA sınıf tekrarı YENİ KURALLAR ve DEVAMSIZLIK açıklaması! Yeni kurulan hükümette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin, Mahmut Özer'den görevi devraldıktan sonra pek çok önemli düzenleme ve değişikliğe imza atmıştı.

Bakan Tekin tarafından yapılan düzenlemeler büyük yankı uyandırırken özellikle de devamsızlıktan sınıf tekrarı, açık liseye geçişin zorlaşması ve sınıf geçme kurallarında yapılan değişiklikler büyük tartışmalara neden olmuştu. Yapılan bu düzenlemelere öğrenciler kadar velilerde tepki göstermiş ve özellikle de açık liseye geçiş ile devamsızlıktan sınıf tekrarı kararının iptal edilmesi istenmişti.

MEB AÇIKLAMA - SON DAKİKA! YENİ KURALLAR, SINIF TEKRARI, DEVAMSIZLIK AÇIKLAMASI...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunu yaparken Cumhuriyetin 100. yılını kutladı. Bakan Tekin yaptığı sunumunda "Tüm eğitim kademelerinde okuldan erken ayrılma riski taşıyan öğrencilerin erken tespitini kolaylaştırmak için çoklu veri noktaları kullanan bir erken uyarı sistemi geliştiriyoruz.

tekin-konusma.jpg

Eğitimciler olarak hepimizin öncelikli görevi, miras aldığımız medeniyetimizi idrak ederek milli kültür şuuruyla dilimize sahip çıkmaktır. Yerli ve milli kültür değerlerimizi evrensel bakış açısıyla harmanlayarak yeniden inşa etmeliyiz. Teknolojik gelişimlerin, yaşanan dönüşümlerin ve dijitalleşmenin hayatımızın her alanını etkilediği bu hızlı akan çağda, dilimizi tüm özgünlüğüyle muhafaza etmek birincil vazifemizdir" diyerek yeniliklerden söz etti.

Sunumunda obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele, fiziksel aktivitenin teşviki, devam-devamsızlık, sınıf tekrarı ve ölçme değerlendirme, öğretmenlerle görüşme için randevu sisteminin getirilmesi gibi pek çok konuya değinen Bakan Tekin devamsızlık yapan ve okulu terk etme riski olan öğrenciler için de müdahale komisyonları kuracaklarını belirtti.