Tapu sahipleri hemen e-Devlet üzerinden çok ACİL bunu yapmanız istendi! Yapmayanın tapusu tehlikede

Milyonlarca tapu sahibine son dakika duyurusu yapıldı. Tapusu olan herkesin e-Devlet üzerinden bunu yapması gerekiyor...
Tapu sahipleri hemen e-Devlet üzerinden çok ACİL bunu yapmanız istendi! Yapmayanın tapusu tehlikede

Tapu sahipleri hemen e-Devlet üzerinden çok ACİL bunu yapmanız istendi! Yapmayanın tapusu tehlikede - Tapusu olan kişilere yönelik olarak yapılan son dakika açıklaması ile tapusu olan milyonlarca kişiye uyarı yapıldı.

Bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tarafından yapılan açıklamada tapusu olan herkese e devlet uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda tapusu olan kişilerin mutlaka e devlet üzerinden Tapu SMS kaydı işlemi yapmaları istendi.

TAPU SMS KAYDI UYARISI YAPILDI! YAPMAYANLARIN TAPUSU ELDEN GİDEBİLİR?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren bir son dakika uyarısı yapıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tarafından yapılan açıklamada "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor.

tapu-kimlik.jpg

Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek herkesin kaydolmasını istedi.

E-DEVLET TAPU SMS KAYDI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Tapu SMS kaydı e-Devlet üzerinden yapılmakta olup e-Devlet internet şifresi ile sisteme giriş yapan kişiler arama bölümüne Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Telefon Bilgileri Beyan yazarak ilgili sorgulama sayfasına ulaşabilir. Burada yer alan telefon bilgisi alanına numaranızı yazarak tapunuzu koruma altına alabilir, adınıza bir işlem yapıldığında bu işlemden anında haberdar olabilirsiniz.