MEB’DEN YASAK KARARI! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini üzen açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenciler için bir dizi kararlar almaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini üzen haber geldi. Öğrencileri üzen kararın detayları haberimizde..
MEB’DEN YASAK KARARI! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini üzen açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama yeniden gündem oldu. Bakan Tekin 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı içerisinde telefon kullanımına ilişkin önemli ifadeler kullanarak öğrencileri bilgilendirdi.

OKULLARDA CEP TELEFONU KULLANIMI

Bakan Tekin, velilerin okul içerisinde öğretmenlerle sadece randevu takvimi içerisinde görüşebileceğinin altını çizmişti. Bunun yanı sıra cep telefonlarının zorunlu olmadıkça derslerde kullanılmaması gerektiğini ifade ederek, “İnşallah yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik. Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; öğrenciler nezdinde cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacağız" dedi.

OKULLARDA CEP TELEFONU YASAKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in o dönem yaptığı bu açıklama sonrasında okullarda cep telefonu kullanımının yasak olup olmadığı merak konusu oldu. Buna göre öğrenciler, artık ders başlamadan önce cep telefonlarını öğretmenlere teslim edecek. Öğretmenler de ders sırasında öğrencilerin telefon kullanmamaları için gerekli bilgilendirmeleri yapacak.

DİJİTAL BAĞIMLILIĞI AZALTMA

Bakan Tekin, öğrencilerin dijital bağımlılıktan uzaklaşacakları ortamları tasarlayacaklarının altını çizerek o dönem yaptığı açıklamasında şunları söylemişti:

“Bu konudaki duyumlarınızı vakit geçirmeden ilgili kurumlarla paylaşmanızı sizlerden rica ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir ekip ruhu içerisinde hareket ederek, istişare kültürüne dayalı olarak herkesi dinleyerek, en doğru kararları almaya çalışan bir ekip olarak çalışmak istiyoruz”

Bakanlığın aldığı bu kararlar doğrultusunda öğrencilerin daha verimli bir eğitim öğretim dönemi geçirmesi hedefleniyor.